Ben Howard @ Sentrum Scene

Elektrisk opplevelse og kule detaljer. Det er hva vi kan si om Ben Howard på Sentrum Scene søndag kveld.

Foto: Sadan Ekdemir

Fredag 1. juni kom Ben Howard ut med sitt tredje album, «Noonday Dream». Det er fire år siden sist artisten har kommet ut med ny musikk. Musikken på det nye albumet skiller seg ut fra det vi har hørt fra artisten tidligere, og det kan virke som han går ut i en mer elektrisk og eksperimenterende stil. Likevel bærer det fortsatt preg av klassisk Ben Howard-stil.

The Dead Tongues varmet opp, og dette kunne ikke vært et bedre oppvarmingsnummer for Ben Howard. Vokalist Ryan Gustafson gir en god blanding av folk, country, blues og rock, og det faller i god smak hos publikum.

Så entrer en ydmyk, og en innledningsvis litt sjenert Ben Howard scenen. Publikum henger med, og svaier i takt med den sjelfulle musikken han og bandet begynner å spille. Det blir fort litt ensformig, men etter den fjerde sangen øker tempoet og publikum henger nå med på en ny takt. Som sagt er det en mer elektrisk følelse av den nye musikken, og det skaper en mystikk på scenen.

Foto: Sadan Ekdemir

Elektrisiteten i musikken blir forsterket av de kule detaljene på scenen. Lyset og videoene i bakgrunnen setter en råhet på hele konsertopplevelsen og de fantastiske musikerene han har med seg på scenen  bidrar til å skape denne illusjonen.

Stort sett spiller de sangene fra den nye albumet, men vi får likevel servert noen av det gode og gamle. Ellers under konserten savner vi litt snakk fra Ben Howard, men når han først sier noe er det et snev av den gode britiske humoren det er lett å bli sjarmert av.

«You know you made it when you got designated spot for wine on stage»

Ben Howard @ Sentrum Scene: 8 / 10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*