Blomst – Blomst IL

Foto: Promobilde

Det har kommet fire singler fra Blomst siden august. I dag, på selveste kvinnedagen, er endelig Blomst sitt andre album «Blomst IL» ute via Name Music.

Blomst har holdt på siden 2010 og har dessverre ikke helt fått sitt store gjennombrudd enda, men du skal ikke se bort fra at den nye skiva kommer til å endre det. «Blomst IL» omtales av bandet som en «rett-fra-levra statusoppdatering fra midten av 20-åra som flere vil kjenne seg igjen i». Jeg vil kalle dette sprudlende garasjepunk, med solide tekster, god driv og knallsterk vokal. De har dratt på et par gir til siden debuten «Blomst» i 2015. Skiva starter med den flotte Mine hender Brenner, som rocker og fenger godt i likhet med de fleste andre låtene på albumet.

Offensivt spill

Jeg vil kalle dette sprudlende garasjepunk, med solide tekster, god driv og knallsterk vokal.

Bandet proklamerer at «det oppfordres til offensivt spill mot normer og regler som forsøker å holde oss tilbake». Dette er en god bekrivelse på de to neste låtene Penger i Madrassen og De retusjerte, som forøvrig også er undertegnedes favoritter på skiven. Her tas det et oppgjør med de såkalte skjønnhetsidealene og kroppspresset samfunnet trer over hodene våre.

Herlige strofer som «Så kjøss meg i ræva, før jeg fyller’n opp med fett fra en helt annen del av meg som ikke får nok likes av deg» vitner om et band som – med rette – har fått nok av dritten. Penger i madrassen er litt seigere i melodien en de andre og det funker så sykt bra, med teksten og stemmen til Ida Dorthea.

Høy kvalitet og godt tempo

Jeg håper virkelig denne skiva blir plukket opp av flere, og at den blir det gjennombruddet bandet fortjener.

Albumet faller dog litt mot slutten. Bare ha og Verste venner har både tempo og gode melodier, men de smeller ikke like godt som de foregående låtene. Men bandet henter seg dog godt inn igjen med skivas siste låt Vi vet ikke, som virkelig svinger med en gjenkjennelig tekst og herlig bruk av Idas raspe stemme.

Låtene minner meg mye om Ebba Grön både musikalsk og tekstmessig. Det er høy kvalitet og godt tempo, og på de fleste låtene finner man dansbare melodier. Jeg håper virkelig denne skiva blir plukket opp av mange, og at den blir det gjennombruddet bandet fortjener. Så sett på «Blomst IL» lås døra, logg av og skru opp lyden og nyt musikken. Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å feire kvinnedagen på. Og dersom det ikke skulle være nok, har bandet tilfeldigvis releasekonsert på Krøsset i kveld. Be there or be square!

Blomst – Blomst IL: 9/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*