by:Larm 2021 er like rundt hjørnet

Bilde av Isah på Sentrum Scene under by:Larm 2020
Isah spilte på Sentrum Scene under by:Larm 2020 Foto : Johannes Andersen
by:Larm 2021 stiller med et variert og godt program. Vi har sett litt på noen av artistene som skal spille der.

Hurra, nå er korona-restriksjonene fjernet og vi kan endelig nyte konsertlivet slik det skal nytes! Hva kunne da passet bedre enn at det er by:Larm til helga? Vi i disharmoni er selvsagt til stede og dekker festivalen. Programmet favner vidt og bredt, og vi skal ikke gi oss ut på en omfattende presentasjon, men her er noen av artistene vi har blinket oss ut:

Lokoy:

Lokoy aka Lasse Lokøy er bl.a. kjent som bassisten i rockebandet Sløtface. Han har også produsert andre artister og kom ut med albumet Badminton tidligere i år. Lokoy spiller elektropop og har bl.a. samarbeidet med Girl In Red, dePresno og rapperen Safario. Sammen med sistnevnte har han lagd den fantastisk fengende låten «Both Eyes» som vi også omtalte her i disharmoni. Sjekk den ut her:

Emil Karlsen:

Emil Karlsen er kanskje bedre kjent som frontfigur i gitarpop-bandet Resirkulert. For ikke så lenge siden kom Karlsen ut med sitt første soloalbum Naggirvárái. Karlsen er sjøsame og synger på samisk på det fine og godt produserte albumet hvor den unge artisten bl.a. har fått hjelp av Lavré og Ulla Pirttijärvi. En kommende stjerne på den norske pop-himmelen?

Ash Olsen:

Et annet ungt talent er Ash Olsen fra Fredrikstad. Rapperen/sangeren og låtskriveren er bare 20 år, men det høres ut som hun har vært i bransjen lenge, for musikken innehar en profesjonalitet og selvsikkerhet som man stort sett bare hører hos mer modne artister. Låtene veksler mellom det tøffe og det melodiske og sårbare. En fin miks som vi gleder oss til å høre mer av under årets by:Larm.

Smerz:

Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg utgjør Smerz. De har spilt på by:Larm før (2016) og nå er de tilbake. De slapp sitt debutalbum Believer for ikke så lenge siden, og har høstet lovord fra både innland og utland. Musikken kan beskrives som eksperimentell og utforskende med elementer fra mange forskjellige sjangre. Sjekk for eksempel ut tittellåten fra albumet, som er elektronika, små drypp av støyelementer og orientalske stemninger.

Veps:

Bandet , som er oppkalt etter vepsen som fløy inn i øvingslokalet deres, har fått en del omtale i norsk presse i det siste. De fire unge damene er ute med den fine EP-en Open the Door. Musikksjanger? Vel, siden sjangerbåsen indie er kjent død og maktesløs (i hvert fall av Spellemannpris-folkene) kan man karakterisere det som fin, følsom pop med sans for de gode melodiene.

Sjekk ut by:Larm-programmet og bestill billetter her.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*