Crest of Darkness + support Viction på Raufoss Retro Bar og Scene

Foto: Hans Martin Høydahl
En av fordelene ved å bo noe utenfor storbyen er faktisk muligheten til å brått ramle innom små ukjente musikkbarer, som til tider kan skilte med heller ukjente navn på plakaten. Det vil si bandet kan være relativ kjent, men gått under radaren min.

En opplevelsesrik helg med Infernofestivalen i Oslo gjorde meg nysgjerrig på den mørke siden ved metal. Så når muligheten til å dra på konsert med et band jeg ikke hadde hørt før, på et sted jeg aldri hadde besøkt dukket opp, var det duket for en messe type sort med bandet Crest of Darkness.

Det er mørkt og dystert, men på en annen side ble jeg utrolig imponert og overrasket hvor flott lyden var på Retro Bar og Scene. Jeg fikk en absolutt upåklagelig musikkopplevelse. Til tider kan jo lyd være en utfordring, spesielt i kategorien metal, men når du som publikum kan skille de forskjellige instrumenter og lyden ikke bare kommer dundrende som en vegg var jeg absolutt fornøyd.

Jeg fikk en absolutt upåklagelig musikkopplevelse

Jeg tok en liten prat med frontfigur og vokalist Ingar Amlien alias «The priest from hell», før han gikk på scenen med spørsmål om hvem eller hva inspirasjonskilden var. Hans inspirasjon er å skape musikk som er mer brutal, og få utløp for sine mørkeste og tildels morbide tanker og ideer. Vi som var tilstede fikk et godt innblikk i den tankegangen.

Support for Crest of Darkness var Viction. En band som gikk skyhøyt ut fra start, eller skal jeg si riff. De leverte metal så det holdt, deres røtter ligger i både trash og melo-death. Jeg må nok innrømme at jeg var omtrent like spent på begge band, mye fordi dette var ukjente band for meg, men også fordi konsertlokalet var ukjent. Det fungerte så absolutt, begge band leverte upåklagelig.

 

Alle foto: Hans Martin Høydahl

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*