Debutplate fra Husmo HAV!

Foto: Jonathan Vivaas-Kise
Atmosfærisk albumdebut med sterke cinematiske kvaliteter. Ripples er ute i dag gjennom Øra Fonogram.

Husmo HAV er en kvartett ledet av trompetist Thomas Husmo Litleskare, og består videre av Marte Eberson (Highasakite, Eberson) på keyboard, Tore Flatfjord (The Switch, Moksha) på trommer, og Stian Andreas Andersen (LASSEN) på bass. Bandet ble formet i 2018 og fant umiddelbart en kreativ kjemi seg i mellom. Sammen lager de spennende cinematiske komposiasjoner, som de har samlet i dagens utgivelse Ripples.

Scifi-jazz og andre slektskaper

Ripples er fylt med åpne og stemningsfulle lydlandskaper, og har en moderne sound som kombinerer elektroniske og akustiske instrumenter på raffinert vis.

Bandet har brukt ord som «scifi-jazz» for å beskrive musikken sin, men slektskap til post-rock, ambient og indie har også blitt fremhevet av musikkpressen. Ripples er fylt med åpne og stemningsfulle lydlandskaper, og har en moderne sound som kombinerer elektroniske og akustiske instrumenter på raffinert vis.

Det er et element av nostalgi i det hele, noe Grotesqualizer oppsummerte fint med sitatet «A wide-sounding, thrilling flashback to a worn out, surreal childhood«. 

Skiva ble spilt inn over en periode på seks måneder i Nabolaget Studio. Roar Nilsen (The Dogs, Hilde Marie Kjersem) er kreditert som lyddesigner/tekniker på albumet, mens Karl Klaseie står for mastering. Skulle du trenge et soundtrack til en helg av den mer introspektive sorten, er Ripples en sikker vinner. Sjekk den ut!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*