DumDum Boys skapte en drømmekveld på Pstereo i Trondheim

DumDum Boys på Pstereo 2022 - Foto: Frank Valde

Vurdering

DumDum Boys på Pstereo: 6/6Karakter 6

Lite kan slå Dumdum Boys på hjemmebane.

Det røde heldekkende sceneteppet går ned, og DumDum Boys sparker i gang en av tidenes beste konserter for denne gruppen. Et mildt sagt fullsatt Pstereo festivalområde i Trondheim er med fra første stund.

En «symbiose» mellom et konserthungrig trøndersk publikum og en heltent gruppe samt varmt sommervær og hyggelig stemning, skaper denne begivenheten av en konsert.

Prepple, en fullblods rocker

Første låt ut er «Enhjørning» fra albumet Gravitasjon. Dette er en skikkelig rocker, og det er i det segmentet vi faktisk er på de ti første låtene. Jeg mener de fulgte opp med «Hull i himmelen» og «Frem fra Glemselen», to låter fra ulike tidsperioder. Det rocker hele tiden, og lys og datagrafikk skifter farge på den store scenen. Det er spektakulært å se på, og høstmørket hjelper også til med det.

Utenpå der igjen ser vi vokalist Prepple. Han stiller som vanlig i et enkelt antrekk og veiver frem og tilbake med sine karakteristiske bevegelser på scenen. Han er tydeligvis i rockemodus og varter tidvis opp et fandenivoldsk ansiktsuttrykk. Denne modusen kommer visst til ham når han forlater garderoben og går opp på scenen. Han fremstår som en genuin rocker, og ingen trenger å være i tvil, han har vært en fullblods sådan helt siden tenårene. Jeg bodde i samme gate som ham og så ham allerede som tenåring. Han var med på den første bølgen med skateboard i Trondheim, og han var på et tidlig stadium inne i punkermiljøet. En rocker i hele sitt liv!

Foto: Frank Valde

Allsangen runger

Det er spektakulært å se på.

Likevel er det først når låt nummer fire settes i gang, at allsangen i publikum vekkes til live. På «En vill en» runger sangen fra et dedikert publikum, og de kan teksten, alle sammen😊. Andre sanger som vekker begeistring, er «Så som så» og især «Englefjes». Her vil Prepple ha hjelp av publikum. De blir umiddelbart høylytt med, og hendene kommer i været. Faktisk tar publikum over og synger refrenget helt alene. Stemningen har løftet seg mot taket av scenen. Prepple har enda litt mer å by på. På oppfølgeren «Kald dag i Helvete» tar han for andre gang frem munnspillet, setter seg på kne og nærmest duellerer litt med gitarist Kjartan på en solo.

Ok, nå er det tid for å roe ned, og vi får de to første noe mer stillferdige låtene «Tynn tråd» og «Slave». Disse sangene er godt kjente blant publikum, og de deltar med allsang sammen med Prepple. En mann på congastrommer bidrar også godt i lydbildet. På sistnevnte sang blir det også en litt spesiell gitarsolo hvor Kjartan legger inn en strofe fra Kiss-slageren «I was made for loving you.»

Foto: Frank Valde

Rocknight i Trondheim

Kvelden er komplett for det begeistrede trønderpublikummet.

DumDum Boys rocker ut av det obligatoriske programmet med tre sterke og aggressive låter, «Takke faen», «Boom Boom» og «Mitt hjertes Trell». De går av scenen til øredøvende applaus. Likevel, alle vet at det er et par sanger de ikke har spilt. De kommer naturligvis inn på scenen igjen.

Nå får vi den rolige og, i denne sammenhengen, helt essensielle sangen «Pstereo». Dette er tittelsporet fra gruppens tredje album fra 1990 og da også opprinnelsen til navnet på denne festivalen. Låten er rolig, folket er med, og de veiver taktfast frem og tilbake med hendene.

Deretter sendes vi igjen inn i den trønderske rockenatta med den aller største hiten til gruppen, «Splitter Pine». Folk er så med at det tar fullstendig av i folkemengden. Det er vel, litt satt på spissen, nærmest ti tusen som stemmer i på allsangen! Så må de jo følge opp dette også. Vi hører noen lydeffekter og noen begynnende strofer. Jeg legger merke til at en god del folk rundt meg begynner å øve seg: mmmmm, mmm, mmm😊) Jeg skjønner naturligvis hva som kommer, storrockeren «Metallic hvit». Kvelden er komplett for det begeistrede trønderpublikummet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*