Erlend Ropstad – Brenn Siste Brevet

Foto: Marthe Amanda Vannebo
Erlend Ropstad hviler ikke på laurbærene. Hans nyeste studioalbum «Brenn Siste Brevet» er ute i dag gjennom Later Gator Records.

Vennesla-rockeren Erlend Ropstad har etter hvert noen år på nakken. Han debuterte i 2006 med EP’en «The Magnetic Tapes», og har siden det møtt mye medvind blant anmelderstanden. Han ble for eksempel omtalt som «en norsk Jack White» av Dagbladet i 2014. Nå, bare 14 måneder etter sin kritikerroste og dobbelt Spellemannominerte plate «Alt som har hendt» er Erlend Ropstad tilbake med et nytt album, «Brenn Siste Brevet».

Ropstad er som en god vin

Den absolutte oppskriften på gåsehud og blanke øyne.

På «Brenn Siste Brevet» låter Erlend Ropstad bedre enn noen gang.  Albumet er mer rocka og lydbildet har blitt større siden sist. Han har en vidunderlig måte å beskrive hverdagen og alle dens opp- og nedturer i sine tekster. De er noe mystiske og uforståelige, men samtidig akk så gjenkjennelige.

Ropstad er som en god vin, han blir bare bedre og bedre med årene. I november i fjor kom første smakebit, singlen Natta Som Er Over Nå, som er en knakende god låt. Her kommer Erlends stemme virkelig fram, musikken er dyp men allikevel så lett med det enkle pianospillet i bakgrunnen.

Bare Erlend Ropstad er Erlend Ropstad

Albumet som helhet er en god blanding av rolig melankoli og mer oppløftende øyeblikk med høyere tempo.

Du Hang Med Ei Stund er en veldig sår låt, og nok et høydepunkt på platen. Erlends røst opererer i full harmoni med strykere og en hjerteskjærende tekst. Den absolutte oppskriften på gåsehud og blanke øyne. Albumet som helhet er en god blanding av rolig melankoli og mer oppløftende øyeblikk med høyere tempo. Akkurat slik som et album bør være.

Det er vanskelig å skulle plassere musikken hans på en spesifikk knagg. Det er som et sammensurium av Tønes, Thånstöm og Stein Torleif Bjella. Det må høres for å forstå det, for bare Erlend Ropstad er Erlend Ropstad. Så lytt, nyt, og ta deg tid til å føle på det såre og ekte som Erlend formidler med sin flotte sørlandske stemme.

 Erlend Ropstad – Brenn Siste Brevet 9/10

PS! 8. februar inntar han og hans husband «De Rotløse» Oslos storstue Rockefeller. Får du ikke med deg denne vil du kunne stikke innom Big Dipper for minikonsert og signering dagen før.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*