Exploding Head Syndrome slipper dobbelsingel

Hardcore/punk-bandet Exploding Head Syndrome gir i dag ut dobbelsingel i samarbeid med Big Day Records.

Foto: Tor Orset

Exploding Head Syndrome ble formet i vinteren 2010 av barndomsvennene Eirik Ekholdt (vokal) og Morten Rørvig (gitar). Få måneder etter oppstarten var de et fulltallig band, og per dags dato består besetningen i tillegg av Remi Antonsen (gitar), Håvard Jacobsen (bass) og Lars Kirkerud (trommer). Allerede året etter oppstart ga de ut en selvtitulert EP, og i 2013 kom deres første fullengder, den kritikerroste «Disciples of Reason».

Den materielle virkeligheten

– Everyone’s A Target handler om utviklingen der materiell velstand gir stadig høyere status.

Deres debutalbum ble fulgt opp av «World Crashing Down» i 2016, en plate som i ennå større grad høstet unison hyllest i både inn- og utland. Våre kolleger i Musikknyheter.no ga platen 10 av 10 mulige, og i utenlandske webziner ble det skrevet lovord som «EHS are all about giving you everything and more. Do not let this album pass you by. For anyone that has a love for punk, hardcore or groove you will quickly become a fan of Exploding Head Syndrome.» og «Sign us the hell up.»

Den nye dobbelsingelen, Everyone’s A Target, gis ut sammen med B-siden Left Alone, som også ble utgitt på punksamleren «2018: Pønk i Norge». Denne samleplaten fikk for øvrig oppmerksomhet i riksmediene. Om den nye låta har Ekholdt følgende å si:

«Everyone’s A Target handler om utviklingen der materiell velstand gir stadig høyere status. De få med ‘alt’ oppnår gudeliknende status hos de med lite. De rike har dermed en plattform for å bli enda rikere på bekostning av de mindre heldige. Forskjellen mellom fattig og rik blir stadig større med ‘velsignelsen’ til de som taper mest på dette».

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*