Førpremiere: Ny musikkvideo fra VIGGO!

Foto: Julia Marie Naglestad
Det tverrkunstneriske kollektivet VIGGO slapp nylig singelen Get Up!. På fredag slippes låtens musikkvideo, som du kan se hos oss allerede i dag!

VIGGO er sammensatt av Charlotte Qvale, Marte Wulff, og Sjur Miljeteig. Til tross for forskjellige sjangeropphav har trioen funnet hverandre musikalsk, og sammen lager de catchy elektronisk pop på tvers av uttrykk og bakgrunn.

Kollektivets maskot og alter ego, danser og koreograf Geir Hytten, har også en sentral rolle i prosjektet. Sistnevnte legemliggjør VIGGO i en serie musikkvideoer som følger bandets singler, hvorav Get Up! er den nyeste i rekken.

Gi blaffen i frykt

VIGGOs uttalte mål er å «kaste av seg de ubevisste, tvangsmessige vanene som tynger egoet, gjennom bevegelse og kreativ utforsking.»

Selve låten handler om selvpålagte begrensninger og beseiringen av disse; hvordan man kan våge å gi blaffen i frykt, og heller følge sin egen sannhet. Dette er et sentralt tema for prosjektet som sådan, all den tid VIGGOs uttalte mål er å «kaste av seg de ubevisste, tvangsmessige vanene som tynger egoet, gjennom bevegelse og kreativ utforsking.» Om videoen(e) har bandet følgende å si:

«’Habit’ var den første og ‘Be One’ den andre videoen i en serie der vi følger vårt alter ego VIGGO, en kompleks antihelt-karakter, gjennom hans kamp for å frigjøre seg fra underliggende, tvangsmessige vaner som egoet har lært gjennom livet.

I den første videoen så vi en «lett» VIGGO dansende alene i et tomt kontorlokale, et bilde på å bryte ut av normen og vanens lammende kraft. I den andre finner vi ham i et shabby dansestudio, denne gangen formidler bevegelsene sterk indre konflikt. I ‘Get Up!’ er han endelig kommet til scenerommet, men er ennå ikke helt i mål: Han er stadig redd, og danser for tomme stoler.»

VIGGOs selvtitulerte debutalbum vil bli utgitt den 26. april.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*