Freedumb – Singel – Let it Slide

Skatepunk-bandet Freedumb slapp i slutten av august singelen Let it Slide på Big Day Records, en deilig, hardtslående poppunkIåt. Den anledning tok vi en prat med bassist og vokalist, Torstein Eriksen.

Foto: Øyvind Bjorbækmo

Freedumb startet opp i 2003, og har hele veien levert hardtslående punk og hardcore. Let it Slide viser derimot at bandet også behersker pop-punk.

Aldri låst seg til én sound

─ Saken er at Freedumb siden starten av karrieren har skrevet mye forskjellig materiale som spenner seg fra punkrock, hardcore, downbeat metal, thrash, ska, melodisk rock og fuzza poprock. Det finnes en haug Freedumb-demoer med mange forskjellige, rare ting. 

Debutalbumet The Freedumb Curse 2010, er mer orientert mot thrash-metal og hardcore punk.

─ Her plukket vi bevisst harde låter for å få en helhetlig skive. Oppfølgeren Feeding The Tapeworm tok et skritt videre mot skate-punken. Flatlining, Stengte Ører og Right in front of you er de låtene (fra den skiva) som har en klar pekepinn mot mer melodisk vokal og et mindre hardcore påvirket lydbilde.

Nye fjes, nye uttrykk

Etter utbytte av to medlemmer, gikk bandet ordentlig inn for en mer melodisk punkrock lyd.

[perfectpullquote align=»right» cite=»» link=»» color=»» class=»» size=»»]Jeg skal ikke utelukke at det kan komme en hardcore-låt eller to på albumet.[/perfectpullquote]

─ Den tidligere gitaristen, Thomas Walland Hansen, hadde i mye større grad en metal-inspirert spillestil. Kim Trøbråten, som kom inn i bandet høsten 2013, har en mer rendyrket punk/rock-basert spillestil og det påvirker hvordan jeg skriver låter til bandet.

Etter at trommestolen gikk fra Ole Vanem til Petter Cindahl høsten 2016, bestemte Freedumb seg for å fokusere mer på melodisk skate-punk. Tilhengere av de mer hardstlående låtene kan imidlertid ta det med ro.

─ Vi gjør fortsatt noen gamle låter på konsert, og jeg skal ikke utelukke at det kan komme en hardcore-låt eller to på albumet.  

Store planer for 2018

Før 2017 er over skal Freedumb spille to konserter i Tomter og Moss, henholdsvis 13. oktober og 20. oktober. Bandet jobber for tiden i studio med låter til et nytt album som forhåpentligvis kommer ut høsten neste år.

─ Vi sparker igang 2018 med en ny singel og en ny runde med konserter i januar. Resten av vinteren blir jeg opptatt med Norsk Råkk som slipper nytt album. Det er allerede satt konserter med Freedumb for våren og sommeren 2018 så det er masse bra ting i vente. 

Er det noen andre band dere vil anbefale og gi litt gratis reklame?

Syden – Silence (EP)
– Tøff punkrock fra Mandal. Syden blir med å gjøre noen gigs i januar. Big Day Records band.
Forgetaboutit – Warning (singel)
– Ute med ny singel og en EP er rett rundt hjørnet. Det ryktes om en skate punk tur sammen til våren. Enda et Big Day Records band. 
Göttemia – Trigger Happy Fat Family (LP)
– Göttemia fremførte hele skiva sist vi spilte sammen i Sarpsborg og det var en påminner om hvor bra den skiva er. Det burde være obligatorisk for GTMA å spille hele den skiva live fram til de slipper et nytt album.
Lucky Malice – Misfits (LP)
– Ute med nytt album alle burde sjekke ut. Karine synger hovedvokalen på Right in front of you (Feeding The Tapeworm 2016) og er en del av Tonehjulet Kräftpest kollektivet. Kommer garantert til å dele scenen på en Kräftfestival i 2018.
Rotvelt – En dårlig dag å dø (2013)
– Til slutt slenger vi med denne skiva her som vi har hørt mye på.
[iframe width src=»https://www.youtube.com/embed/ptzRGNJ4qc8″ frameborder=»0″ allowfullscreen=»allowfullscreen» data-link=»https://www.youtube.com/watch?v=ptzRGNJ4qc8″=0&w=560&h=315]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*