Frida Blomberg singeldebuterer

Foto: Pressebilde
Artist, låtskriver og produsent Frida Blomberg slipper i dag sin første singel «Closer».

Frida Blomberg blander i sine produksjoner elementer fra sjangeren akustisk singer-songwriter med elektronisk pop i et drømmende lydbilde. Låten er spilt inn med hennes eget arrangement for strykekvartetten som består av Daniel Migdal, Brusk Zanganeh og Riikka Repo på fiolin, og Amalie Stalheim på Cello. Hun har også med Christoffer Schoug på gitar.

Låten handler om relasjoner der man forsøker å nå inn hos en man er glad i, og i forsøktet misforstår man hverandre og klarer ikke å vise den kjærligheten man føler. Hun startet å spille piano som 12-åring og i tenårene begynte hun å skrive sanger. Hennes inspirasjonskilder spenner fra Chopin, til Ane Brun til James Blake.

Vil styrke likestillingen innen produsentrollen

Frida ble nylig valgt ut av 166 søker som en av seks i GramArts nye mentorordning

Frida ble nylig valgt ut av 166 søker som en av seks i GramArts nye mentorordning. GramArts er landets største interesseorganisasjon for artister. Her
mottar hun veiledning fra Kåre Vestrheim. I sitt arbeid som musikkprodusent under våren 2020. Noe av formålet er å styrke likestillingen innen produsentrollen. Dette vil resultere i en showcase tidlig i april der nytt materiale som hun og de andre lærlingene har skapt skal vises frem.

Under studietiden på Musikkteknologi i Trondheim har Frida Blomberg spilt konserter i Norge, Danmark, Sverige og Finland. Der har hun utforsket den eksperimentelle musikkscenen, blant annet i duoen Frõ sammen med Ada Hoel, og Pinecone med Magdalena Manderlova, tidligere student ved Kunstakademiet (KiT) i Trondheim. Etter å ha tilbragt høsten 2019 med studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm er hun nå bosatt i Oslo, der hun skal fortsette å skrive og produsere musikk.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/2oVB83N160j3Uzu9NVrbSp» width=»300″ height=»210″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*