Girl In Red på Øya 2019

Foto: Johannes Andersen
Girl In Red gir alt, og ofte så mye at det går utover fremføringen av låtene.

Vurdering

Girl in Red på Øyafestivalen 2019: 4/6Karakter 4
Girl In Red aka Marie Ulven på 20 år har de siste årene blitt hyllet som en ny, kommende indiestjerne både nasjonalt og internasjonalt. For fire år siden begynte hun å spille hjemme i Horten og i vår ble hun Årets Stjerneskudd under by:Larm der hun fikk et stipend på 500.000 kroner.

Girl In Red stiller febersyk på Øya, men det er ingen hindring for henne. Hun hopper stadig mens hun både synger og spiller gitar, noe som gjør at hun mister pusten og har for lite konsentrasjon vokalmessig. Bandet hennes består av to gitarister, en bassist og en trommis. Bassen er gjennomgående i store partier og bandet sammen holder en tydelig rytme.

«Det er jeg som er stjerna!»

Girl In Red stiller febersyk på Øya, men det er ingen hindring for henne.

Konserten starter med «Girls», en lett og likbar låt. «Summer Depression» ble sluppet i forbindelse med Bylarm. Låta er litt mer melankolsk med gode klanger og gitarsolo. På «I»ll Die Anyway» tar det av etter hvert og i «I Need To Be Alone» er Ulven tidvis veldig på, såpass at det ødelegger for vokalen. Banlederen tar en runde ned til publikum og tilbake på scena finner hun ut at det trengs høyere lyd. Det er mange som ler når Girl In Red roper: «Hey lydmann! Det er jeg som er stjerna!». Ulven er ikke bare åpen og direkte i tekstene, men også i snakketøyet.

«We Fell In Love In October» er en seig låt som Ulven syns det er slitsomt å synge. Stemmen er følsom gjennom de fleste av hennes sanger der tema ofte handler om kjærlighet og sorg. En kan høre at sangstemmen har potensiale til å bli bedre, men akkurat nå fungerer det. Sangstemmen passer også den røffe stilen hennes.

Endeløs skravling i publikum

Sangstemmen passer også den røffe stilen hennes.

Singelen «Watch You Sleep» liker Ulven godt. Den handler om en eks, men på platecoveret er det bilde av søstra uten at vi bør tenke så mye videre rundt det. Denne rolige låta starter med sang fra Girl in Red og trommer. Her hører man tydelig publikums store behov for skravling i løpet av konserten. Gitar og bass kommer inn og det blir mer futt og volum når siste gitarist entrer scenen igjen. Vi hører gode klanger og lange toner.

Den fengende låta «Dead Girl In The Pool» har tydelig bass og gitarklimpring. Ut blant publikum føres store, oppblåsbare badedyr, palmer og alskens rart. Ulven syns det er fett å spille på Øya og forteller at hun velger å følge eldre artister som vanligvis sparer sin beste låt ved å sette den sist på spillelista. «I Wanna Be Your Girlfriend» er den låta Girl In Red slo igjennom med. Hele bandet gir alt helt fra start.

Girl In Red leverer en god konsert tross feber og har en del godt låtmateriale med et særeget lybilde. Hun kan med fordel droppe noe av hoppingen og svinsingen. Da kan hun gi mer oppmerksomhet til stemmebruken og gi låtene den stemmen de fortjener.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*