Guitar Wolf: Japansk punk i låven på Arnemoen

Bredbent punk fra Guitar Wolf. Foto: Ådne Evjen
Hva er oddsen for at man skal få se et japansk punkband med base i Tokyo spille live på en låve i Gudbrandsdalen? Svaret på det er at «på Arnemoen Gard er ingenting umulig».

Vurdering

Guitar Wolf på Arnemoen Gard 5/6Karakter 5

Japanske Guitar Wolf er på en omfattende Europa-turné for tiden. Dette innebærer blant annet spillejobber i noen store byer i Frankrike, Tyskland, Danmark og Sverige. Ja, og så Arnemoen Gard da. Og det er ikke snakk om at bandet nedvurderer publikummet sitt, selv om de ikke er så mange. Neida, Guitar Wolf gir jernet fra start til slutt.

Før konserten blir det spilt Ramones over anlegget. Det passer veldig bra, for Guitar Wolf må kunne sies å være særdeles inspirert av Ramones. Vokalist og gitarist Seiji sier at de i tillegg har hørt masse på Sex Pistols og Johnny Thunders. De har røttene solid plantet i punk fra 70- og 80-tallet med andre ord.

Skinnjakker og skinnbukser

Visuelt og imagemessig har gutta gjort hjemmeleksa til de grader: Skinnjakker og skinnbukser, boots, solbriller og buttons. Trommis Tōru kjører baris og klassisk hanekam. Japanere gjør ting grundig når de først skal gjøre det.

Gitarist Seiji starter konserten med å skåle og drikke så ølet renner nedover brystet på ham

Gitarist Seiji starter konserten med å skåle og drikke så ølet renner nedover brystet på ham. Da er stemningen satt. Guitar Wolf kjører nesten konsekvent med å telle opp låtene med «one-two-three-four» før de dundrer avgårde i 110. Tekstene? Aner ikke. Jeg fikk ikke med meg noe av dem, selv om de er på engelsk. Men det spiller ingen rolle denne kvelden. Her er det energi, øs, spilleglede og passion som gjelder.

Det er umulig å ikke bli smittet av entusiasmen til trioen, de jobber steinhardt på scenen. Trommis Tōru banker smilende løs på trommesettet sitt og ser ut til å trives særdeles godt med det. Gitarist Seiji synger/brøler ut ordene, alt mens riffene flyr veggimellom. Bassist og vokalist Gotz er også særdeles sprek. Han spretter rundt på scenen med stor energi. Det topper seg da han arrangerer stagediving/crowdsurfing. Han får de 20-30 publikummerne til å stille seg tett sammen, før han tar fart og kaster seg ut.

Mobilfoto: Brede Holdbrekken
Stor underholdning

Mot slutten er det bare gitaristen på scenen. På dramatisk vis skrur han alle knottene på forsterkeren sin på 11 og vrenger ut riff, alt mens han lovpriser Norge. Han spør publikum hva som er den høyeste toppen i Norge, men det blir litt vanskelig for ham å uttale Galdhøpiggen, forståelig nok. Stor underholdning!

Dette bandet kan gå på en hvilken som helst scene og skape fest og moro. Låtene går i ett, og variasjon er kanskje ikke satt i høysetet, men gud bedre så gøy det var på Arnemoen denne søndagskvelden! Måtte de komme snart tilbake!

 

Alle foto: Ådne Evjen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*