Heimoverfestivalen – Dag 1

Heimoverfestivalen er i gang for sjuende år på rad. Foto: Maria Lund Saga

Festivalsommeren er her, og «Norges triveligste musikkfestival» har hatt en kanonstart. Fredag kveld kunne vi svaie rolig i takt til Darling West, ta en liten sving med Clutterbillies, og få et etterlengtet syn av Jim Stärk.

Fotograf: Maria Lund Saga

For sjuende år på rad ble badeparken i Åmli, Aust-Agder åpnet for Heimoverfestivalen. Både gamle og nye fjes var å se i mengden. Både store og små. Senior og junior. Med andre ord en god blanding og det samme kan sies om artistene på scenen.

Myk country

Førstemann ut på scenen var Darling West. Trioen serverte publikum noen melodiøse sanger med fine tekster, og nydelig vokal. Spesielt gir de publikum en følelse av nærhet ved å dele historiene bak sangene. Til tider blir det litt ensformig, og veldig rolig. Likevel er det det som gjør det til en fin start på festivalen. En myk country-trio som lager  god stemning. Darling West tar oss med bak kulissene og viser det varemerket Heimover står for: Ekte.

Darling West. Foto: Maria Lund Saga

Livlig stemning

Clutterbillies er nestemann ut. Bandet gir en livlig start, og holder dette gående så lenge de spiller. De spiller både gamle og nye sanger, men det ble tatt ekstra godt i mot da bandet coveret flere kjente sanger. De er av få ord til publikum, men får publikum til å synge litt med. Musikken er vanskelig å sitte stille til. Noen danset med, og andre ble sittende, men det var få som satt helt stille da Clutterbillies spilte fredag kveld.

Clutterbillies. Foto: Maria Lund Saga

Comeback

Det syntes en gjensynsglede på flere i mengden da Jim Stärk entret scenen. Bandet har publikum med seg hele veien, og tilbyr en god blanding av rolige, og mer dansevennlige sanger. Lyd og lys er samkjørt, og konsertopplevelsen nytes fra alle kanter på festivalområdet. Også her er det vanskelig å sitte stille, og flere i mengden stiller seg foran scenen og klapper i takt med musikken. Så takker bandet for seg, forlater scenen og avslutter kveldens siste konsert. En fin avslutning på første dag på Heimover 2018.

Jim Stärk. Foto: Maria Lund Saga

 

Se flere bilder fra konsertene her:

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*