Heimoverfestivalen- Dag 2

Jonas Alaska er tilbake på Heimoverscenen. Foto: Maria Lund Saga

Et nytt gjensyn med Asbjørn Ribe, en positiv overraskelse over Kaja Gunnufsen, Åmlis stolte sønn Jonas Alaska og til slutt litt frekke låter med Aming for Enrike. Heimoverfestivalen leverte igjen en herlig dag.

Fotograf: Maria Lund Saga

Igjen er artister, frivillige og gjester klare for Heimoverfestivalens andre dag. Litt regn før første opptreden stopper ikke folket i å komme på festival. Og vi trengte ikke å vente lenge før sola tittet fram bak skyene. På festivalområdet sitter folk i prat mens de nyter et glass eller to. Latter, snakk og lukten av hjemmelaget mat fyller plassen.

Foto: Maria Lund Saga
Foto: Maria Lund Saga

Den samme pynten som har vært i alle år dekker trær, teltduker, campen og plassen. Likevel stopper det ikke originaliteten på den retroe Heimover-stilen. Dette kan beskrive dagens artister også. Kreative og originale.

 

Varm velkomst

For andre gang på Heimover 2018 entrer Asbjørn Ribe scenen, men denne gangen uten gjengen fra fredagskvelden. Han er førstemann ut lørdag, og starter varmt og rolig. Det absolutt beste med Ribe sin opptreden er kontakten han holder hele veien med publikum, og stemningen han setter. Det er rom for lek og moro foran scenen for de minste. Og de eldre ler godt av den sjarmerende humoren hans. Musikken Ribe og de to musikerne han har fått med seg spiller, treffer utrolig godt hos publikum. En veldig bra start på dag to.

Foto: Maria Lund Saga

 

Jordnær og ærlig

Kaja Gunnufsen er uten tvil festivalens pop-innslag, men kanskje litt ukjent på disse grender. Til og med festivalsjef innrømmer at han ikke har hørt musikken hennes, men både festivalsjef og publikum for en positiv overraskelse. Med sukkersøt musikk og utrolig kreative og ærlige tekster vinner de publikums gunst. Litt typisk Oslo-band, men likevel en særegen stil. Bandet spiller kjempegodt, og løfter sangene. En jordnær og ærlig Kaja med band blir tatt godt i mot av publikum. Musikken passer godt til Heimover sin stil og ikke minst atmosfæren.

Foto: Maria Lund Saga

 

Velkommen tilbake, Jonas!

Forrige Heimover var første år i sin virksomhet der Jonas Alaska ikke spilte. Jonas Alaska ble som forventet en artist som tiltrukket seg Åmli-folk. Og det overasker ikke. Alaska og bandet er alltid en kjent og god opplevelse. Det er tydelig et stolt publikum som hører på Åmlis store sønn. Enda gøyere er det med den nye musikken han ikke har spilt på Heimover før. Alaska er på hjemmebane, og han viser at det er her han hører til. Som alle de andre årene før sjarmerer han publikum med sin kjærlighet for Åmli. Kanskje ikke så rart at siste faller i god smak. Tiden flyr av gårde, og det er med tunge hjerter publikum må se han forlate scenen for i år.

Foto: Maria Lund Saga

 

Høyt energinivå, men ikke for alle

Helt til sist er det Aiming for Enrike som entrer scenen. Dette kan vi med en gang si at ikke faller i smak hos alle. Flere trakk ser seg vekk fra scenen, samtidig som duoen tiltrakk seg flere mennesker nærmere scenen enn de andre konsertene på lørdagen. Folk klapper med og tramper i takt med de elleville trommeslagene. Energien i musikken vises på gutta. De ga absolutt alt på scenen, og dette belønnes med entusiastisk anerkjennelse fra publikum.

Foto: Maria Lund Saga

Se flere bilder fra konsertene her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*