Henrik Fuglem med egen julekonsert i Selbu kirke

Foto: Håkon Rønvik
Du trenger ikke ha en rikskjent artist på besøk for å få virkelig god julemusikk. Det beviste 20-årige Henrik Fuglem og hans ensemble til fulle i Selbu kirke tirsdag kveld.

Henrik Fuglem er for så vidt kjent på riksplan gjennom sin deltakelse i flere sangkonkurranser på TV, men han opptrer stort sett lokalt.  Han startet allerede som ung tenåring i Norske talenter, fulgte så opp med MGPjr og deltok nå sist i The Voice 2019. Der hadde han Morten Harket som sin veileder. Han er kommet opp i det øverste tetsjiktet i alle disse konkurransene. Vi skal komme tilbake til akkurat dette i et senere intervju i begynnelsen av januar.

Julekonserter i flere år

Dette året hadde han valgt 21-årige Julie Stokke fra Lundamo til sin spesielle gjest.

Julekonserter er blitt en årevis begivenhet for Henrik Fuglem. Med ulike gjesteartister har han gitt konserter både i Selbu og i Stjørdal. Dette året hadde han valgt 21-årige Julie Stokke fra Lundamo til sin spesielle gjest. Hun er også kjent fra TV-skjermen gjennom MGPjr, Norske talenter og Idol. Hun kom til finalen i alle tre konkurransene, men hun måtte dessverre trekke seg fra Idol-finalen på grunn av problemer med stemmebåndet.

Foto: Håkon Rønvik

Konserten startet med en kort instrumental versjon av «Driving home for Christmas» med noe morsomt prat lagt oppå. Så kom Henrik opp midtgangen iført en dressjakke i rød velur. Vi var med en gang rett over i «Santa Claus is coming to town.»

Repertoaret utover i konserten bød på et bredt spekter i både sjangervalg, låter og artister.

Repertoaret utover i konserten bød på et bredt spekter i både sjangervalg, låter og artister, og det var heller ikke bare julesanger. Julie Stokke kom på allerede i  den tredje sangen, Jonas Fjelds «Engler i sneen.»  Her ble sangen fremført mer i versjonen til Kurt Nilsen og Lene Marlin fra «Hver gang vi møtes.»

Senere kom julesanger og pop av både Carola Häggkvist, Maria Arredondo, Ina Wroldsen, Oslo Gospel Choir, Tommy Körberg, Michael Jackson, Blake Shelton, Sia, Queen og noe annet.

Store vokalprestasjoner

Han imponerte som sanger, og da han dro på, runget det over hele kirkerommet.

For å ta hva noe av dette innebar. Her er det blant annet vokalister som Michael Jackson, Freddy Mercury og Tommy Körberg. Dette er veldig store stemmer på hvert sitt område, og du skal ha rimelig bra selvtillit som vokalist for å gå i kast med dette.

Men bare ta det med ro, Henrik Fuglem «sto han av.» Han imponerte som sanger, og da han dro på, runget det over hele kirkerommet. Det var noen høye og lange toner der som virkelig satt bra. Han avsluttet faktisk konserten sin med den mektige «O helga natt.»

Foto: Håkon Rønvik

Hans makker denne kvelden, Julie Stokke, imponerte også med sin stemmeprakt. Hun har en fyldig og kraftfull stemme, og hun også gjorde et formidabelt inntrykk da hun økte volumet og gikk opp i høyden i stemmeleiet. To av Julies vokalprestasjoner var «Mary, did you know?» og «Mary’s story.» Den første av dem er blant annet innspilt med Zara Larsson, og den andre er fremført av Ina Wroldsen.

Foto: Håkon Rønvik. Korister, fra venstre: Ida Rolseth, Eiril Anita Endresen og Marion Hilmo Aasen

Disse to sangerne låt også utrolig godt sammen i duettene. De vekslet mellom å synge sammen og å gå solo.

Disse to sangerne låt også utrolig godt sammen i duettene. De vekslet mellom å synge sammen og å gå solo. Sammen med seg hadde de tre veldig unge korister fra Selbu.

Disse jentene var ikke mer enn 16-17 år gamle, men du verden hvor stødig de håndterte både flerstemt sang, duellering med hovedvokalisten og egen solosang. På den sakrale «Mitt hjerte alltid vanker» sang de alene og vekslet mellom korsang og soloprestasjoner. Deres unge alder tatt i betraktning så vil jeg si at dette var imponerende!

Foto: Håkon Rønvik

Hovedpoenget mitt er at en god del mindre kjente musikere har veldig mye bra å by på.

Ensemblet for øvrig støttet godt opp under vokalistene. Hvis jeg skal trekke frem noe, så må det kanskje bli gitarist John Oddstein Aune sin gitarsolo på ekstranummeret «Deilig er jorden.» Her fikk vi både en kreativ og teknisk avansert soloprestasjon. Litt familiær støtte ble det også. Moder’n til Henrik Fuglem spilte kornett på noen av sangene, for eksempel på «O helga natt,» og der hun hadde en virkelig fin tone i instrumentet.

Flere julekonserter med lokale artister

Dette er noe jeg som skribent brenner for. I en by som Trondheim er det vel nå nærmest bare rikskjente artister som dominerer det musikalske julemarkedet. Det er også mange av disse, og de reiser i tillegg land og strand rundt i november og desember måned. De lokale forsvinner i dette, og de må ofte bare holde seg til sine lokale kirkerom og knapt nok det. Hovedpoenget mitt er at en god del mindre kjente musikere har mye bra å by på.

Jeg har hørt lokale artister som har gitt oss noen utrolige vokalprestasjoner. Beklageligvis har det likevel vært litt for lite folk i salen til å høre på dem. Det var derfor godt å se at det i bygda Selbu er en så sterk lokal kulturell identitet at folk kommer for å høre sine egne. Selbu ligger 6-7 mil sørøst for Trondheim, og de har lenge vært kjent for et rikt kulturliv.

Foto: Håkon Rønvik

Henriks jul, set-liste:

 • Driving home for Christmas
 • Santa clause is coming to town
 • Engler I sneen  (her: i versjonen til Kurt Nilsen og Lene Marlin)
 • Himmel på jord
 • En stjerne skinner I natt
 • Himlen i min favn (Carola Häggkvist)
 • Mitt hjerte alltid vanker
 • Man in the mirror (Michael Jackson)
 • Thank God it’s Christmas (Queen)
 • Mary’s story (Ina Wroldsen)
 • God’s country (Blake Shelton)
 • Stad I ljus (Tommy Körberg)
 • Husavik / My home town
 • Snowman (Sia)
 • Side by side (Henrik Fuglem, ny sang)
 • Polarekspressen (filmmusikk)
 • Mary, did you know? (blant andre Zara Larsson og Carrie Underwood))
 • O helga natt
 • Deilig er Jorden

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*