Inferno 2023: Wolves In The Throne Room tok Inferno til skogs

Dag 2 av Inferno Metal Festival 2023 bød på storheter som Amorphis, Godflesh, Darvaza, Odium og Harakiri for the Sky.   Klokken 19.30 entret Wolves In The Throne Room scenen, med en atmosfære uten like.

Vurdering

Wolves In The Throne Room 5/6Karakter 5

Wolves in the Throne Room er et av de store amerikanske black metal-bandene. De ble dannet i 2002 i Olympia, Washington, av brødrene Aaron og Nathan Weaver. De har gitt ut syv album så langt, og den siste av de – Primordial Arcana  fikk rikelig oppmerksomhet med da den ble gitt ut i 2021.

Bandets konsept er å kanalisere «energiene» fra deres hjemtrakter; ville skoger, uhemmede elver, og naturen i seg selv – lunefull og rå.

Knitrende bål

Før bandet entret scenen fylte den tykke røyken rommet, til lyden av knitrende bål. Bandet benytter lukt, lyd, lys og røyk for å sette publikum i riktig modus, og det er noe bandet mestrer uten sidestykke. De kjører på med effekter som ikke tar bort fokuset på bandet, men som bidrar til å løfte helheten ytterligere. Særdeles virkningsfullt!

Wolves In The Throne Room på Inferno 2023. Foto: Hans Martin Høydahl
Kjærlighet til naturen

Man kan lukke øynene og bli forflyttet ut i fjell og skoger med fuktige høstmorgener og kraftige stormer.

Bandet byr på atmosfærisk black metal fra nordvest i USA, med en unik blanding av ekstrem musikk, kjærlighet til naturen der de kommer fra, historie, mytologi og drømmer.

Første låt ut var «Mountain Magick» og Wolves In The Throne Room fremkaller her følelser som få andre får til. Man kan lukke øynene og bli forflyttet ut i fjell og skoger med fuktige høstmorgener og kraftige stormer.

Sarte og brutale landskap

En mesterlig oppvisning fra amerikanerne!

Gjennom et sett på godt og vel en time holder bandet publikum i sin hule hånd, via både sarte og brutale musikalske landskap. WITTR har en egen magisk evne til å holde deg fast i påvente av hva som kommer rundt neste sving. En mesterlig oppvisning fra amerikanerne!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*