ISÁK @ by:Larm 2019

Foto: Johannes Andersen
ISÁK sikret en fin start på by:Larm-lørdagen for undertegnede da de spilte på John Dee.

Trioen ISÁK er bandet til Ella Marie Hætta Isaksen. Ella Marie er gruppens frontfigur og vokalist, og du kjenner henne kanskje igjen fra enten Sámi Grand Prix i 2016 eller Stjernekamp i 2018, hvor hun stakk av med selve seieren.  Hennes støttespillere er produsent Daniel Eriksen, som har jobbet med bl.a. Alan Walker og The Wombats,  samt trommeslager Aleksander Kostopuolos, som har spilt med blant andre Mari Boine, Adjagas, Moddi, og Pil & Bue. Bandets formel består av å mikse tradisjonell joik med et moderne og urbant synth-lydbilde. De mikser også språk, og bruker både engelsk og samisk i tekstene sine.

Allsang og dans

Åpningsnummeret fester et solid grep rundt publikum, som ISÁK har i sin hule hånd til langt ut i konserten.

Showet åpnes med en flott fremførelse av In comparison. Åpningsnummeret fester et solid grep rundt publikum, som ISÁK har i sin hule hånd til langt ut i konserten. Mot slutten faller dessverre publikum litt fra, men det snur når fort bandet avslutter med Čurves Munnje – allsang og dans følger!

Trioen spiller også sin nye singel Ealán, som de røper at kommer til å finne veien til deres nye album som kommer allerede i mars.

ISÁK @ by:Larm 2019: 8/10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*