Julekalender 2018, Luke 16 – Tuvaband

Foto: Tuvaband

Bak luke 16 finner vi Tuvaband! Dagens artistspørsmål kommer fra brenn.!

Til årets julekalender har vi stilt 24 norske artister den samme spørsmålsrekken, samt gitt et felles oppdrag om å lage et spørsmål som ble sendt videre til en annen artist. Artisten som fikk spørsmålet fikk vite hvem som hadde stilt det, mens den som stilte spørsmålet ikke vet hvem som fikk det. Låtene som nevnes finner du i spillelisten på bunnen av saken.

 

Ikke lenger Unknown

Etter å ha gitt ut debutsingler for like over to siden, har det skjedd mye for Tuvaband. Duoen som består av Tuva Hellum Marschhäuser og Simon Would, har opptredd både i USA og på Klubbøya 2018, og imponert oss flere ganger! Den første av debutsinglene har oppnådd over 18 millioner avspillinger på spotify, og ligger med musikkvideo like under!

Hva fikk deg til å starte med musikk, hvilken låt mener du representerer dette best?

– Jeg har sagt at jeg ikke begynte å lage musikk før jeg var rundt 21 eller 22, men her om dagen var det noen som minnet meg på at jeg lagde mye rap på ungdomsskolen. Da var det nok Coming Home med Whimsical som fikk meg til å starte.

Si litt om veien mot din sjangerretning, har du en låt som passer denne beskrivelsen?

– Waiting med Alice Boman var en av de sangene jeg hørte mye på når vi prøvde å lage lyden for den første musikken vi ga ut. Når jeg skulle lage lyden for debut albumet mitt var jeg mer inspirert av sanger som Dark Night Of The Soul med Danger Mouse, Sparkle Horse og David Lynch, og resten av det albumet.

Du kommer hjem, har hatt en drittdag, setter deg i sofaen og setter på låta: …

– No One’s There med Anika

Det er juletid og veldig mange har jo en favorittlåt i den anledningen, hva er din?

–  Rød Brus I Magen fra en kassett som heter «Julestri og Adventstid hos Eli og Teodor». Jeg hører på hele kassetten hvert år, og det er egentlig mer prating enn musikk, men det er kanskje den beste sangen på kassetten.

Hvilken låt og hvorfor hadde den reddet verden fra en undergang?

– The Narcissist med Dean Blunt og Inga Copeland. Jeg er dårlig på å få med meg teksten i andres sanger, men tittelen kunne passet i tillegg til at det er en bra sang.

Har du en favorittlåt utenfor din egen genre, eller på utsiden av egen komfortsone?

– Den sangen jeg har hørt på i år som er mest utenfor min egen sjanger er I Quit Girls med Japandroids.

Hvilken låt ville du hørt på månen?

– Revenge med Danger Mouse, Sparkle Horse og Flaming Lips

Om du kunne velge hvilken som helst artist å synge en duo med, hvilken artist hadde du valgt og hvilken låt skulle dere covret?

-Jeg tror det er lurt med coverlåter som er i en annen sjanger enn sin egen, hvis det skal være noe vits.

– Kanskje King Krule, fordi han har en av de kuleste stemmene. Vi hadde covret Ms. Jackson med Outcast. -Jeg tror det er lurt med coverlåter som er i en annen sjanger enn sin egen, hvis det skal være noe vits.

Spørsmål fra brenn.: Hva er den lengste spillelista du har på spotify/tidal/apple/whatever og hvilken låt er den første du la til?

– Jeg tror kanskje 3rd Planet med Modest Mouse var en av de første sangene. Jeg husker at det første jeg gjorde når jeg fikk Spotify, var å søke opp det jeg hadde på Mp3-spilleren min. Da husker jeg at jeg ble veldig skuffet over at det bare fantes en live-versjon av denne sangen på Spotify. Jeg likte den ikke så godt som innspillings-versjonen som jeg hadde på Mp3-spilleren. Jeg tror min lengste spilleliste med bare sanger heter «høst 15 – 2», med 162 sanger. Den lengste spillelista med album heter «sjekk ut albumer» med 344 sanger.

Tuvas spørsmål til annen artist i denne julekalenderen: «Hvilken sang var yndlingssangen din i gjennom ungdomstiden?»

Hennes svar på eget spørsmål: «Min var Naive med The Kooks».

Hva er årets låt for deg?

Die One More Time med Cancer

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/user/zt2ljdppxju5vekbc5kss2l1t/playlist/4gK0QCyOWamR2eiJbWNg2E» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*