Julekalender, Luke 8 – Norsk musikkvideo

Disharmoni har utfordret mannskapet med tretten spørsmål om musikk, som blir fordelt utover lukene nå i adventstiden. Dagens luke har temaet «Norsk musikkvideo du liker veldig godt». Noen godbiter her altså.

Foto: Johannes Andersen

Aksel Korneliussen

Det er blitt skrevet veldig mye om Sigrid Raabe i det siste, men det betyr ikke at jenta ikke fortjener enda mer skryt. Strangers er en veldig kul sang med en like tøff musikkvideo.

Line Skille-Aspholm

Dreamarchers’ Shadows, et kunstverk til den råe låta.

Motorpsycho med Wearing your smell. Fra tiden Conversa fortsatt var på, Walkmanen lå i lomma, og da jeg oppdaget denne greinen av musikk.

Sadan Ekdemir

Jaga Jazzist – Prungen

Bjørnar Mæland

Her velger jeg åpenbart Through Osiris’ Eyes av Pagan’s Mind! Litt ufrivillig (?) morsom, men sjarmerende av nettopp den grunn.

Mathias Valsø

Noia med OnklP gjestet av Kverulanton og Sjakk-Mats utgitt i 2005. En ganske nyskapende lowbudget video for sin tid. Låta ble en stor hit mye på grunn av musikkvideoen.

Ingvild Skjønsberg

Jeg liker humoren i Jaa9 og OnklP sin Kjendisparty veldig godt, og så er den ganske herlig rett frem!

Tuva Maria Åserud

Da jeg så musikkvideoen til Fantasiflukt av Drøm ble jeg målløs. Herregud for en fin musikkvideo.

Musikkvideoen til Runaway av AURORA er utrolig fin, men rar på samme tid. Videoen sier så mye om henne.

Vetle Raatten Skogmo

Immortal – Call of the Wintermoon.

En av de aller første musikkvideoene innen black metal, om ikke den første. Her ser vi tre bergensere løpe rundt i ruiner med heksehatt mens de blåser flammer. Filmet på et budsjett på minus 50 kroner, og likevel så transcendentalt og mystisk. Ja, her er det jaggu trve kvlt black metal i pose og sekk.

At black metal-band fortsatt prøver å lage musikkvideoer forstår jeg egentlig ikke. Toppen er nådd, det er ikke noen vits i å lage mer. Alle kan gå hjem, Immortal vant. Emperor prøvde seg med no’ kapper og kontaktlinser og greier seinere, men det blei bare überteit. Satyricon prøvde også å lage noe tilsvarende mystiferende med Mother North, men måtte ty til pupper og Prokofiev. Fin kombo forøvrig, men ganske gjennomskubart. For ikke å nevne den ræva green screen-effekten Enslaved hadde på videoen til The Watcher fra «Vertebrae»-skiva.

Du kan jo forsøke selv der hjemme: Sett på hvilken som helst av de låtene jeg har nevnt, og spill av Call of the Wintermoon-videoen uten lyd samtidig. Da vil du raskt skjønne at Immortal traff gull med en gang.
Nema, nema, Hajulellah!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*