Kobe er ute med den nye låta «SLAPSLAVE»

Foto: Synne Sofi Bårdsdatter Bønes
Den Bergenske artisten Kristoffer Uthaug, kjent fra rap-duoen Sushi X Kobe, har nylig gitt ut sin tredje singel som soloartist. På det den nye singelen utforsker Kobe instrumentell musikk i motsetning til sine to andre singler som er rap slik vi kjenner han fra før.

Låten «SLAPSLAVE» er en beinhard og mørk jazztronica låt som henter inspirasjon fra industriell techno og britisk post-jazz. Låten er rytmisk strukturert rundt det minimalistiske utrykket til techno. Den har et konstant groove som er basert på en ekstremt vrengt kick drum som blir fulgt av synkoperte perkussive elementer.

Låten blir «jazzet» opp med en røff saksofon som som minner om utrykket til Shabaka Hutchings (Son of Kemet, Comet is Coming og Shabaka and the Ancestors). I likhet med Shabaka sitt utrykk utforsker saksofonen både ekstremt kaotiske riff, men sklir også over i vakre harmonier.

Coverart

Med «SLAPSLAVE» dykker Kobe dypere ned i et mer mørkt, avantgarde og psykedelisk sted enn ved tidligere utgivelser som solo artist og med Sushi X Kobe. Låten er desidert det mest spennende han har gitt ut som artist så langt, og er av det bedre innen avantgarde elektronika jeg har hørt fra Bergen.

Det skal bli spennende å se om Kobe forsetter å utforske dette utrykket både i form av instrumentell musikk og om han klarer å få noe av denne galskapen inn i sitt utrykk som rapper. Klarer han dette, har han potensiale til å bli Norges mest spennende og utradisjonelle rapper.

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/track/3E1CjzONY0jZp2kWwAryrd?utm_source=generator» width=»100%» height=»80″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*