Lairofestivalen 2019 – En feiring av norsk hip hop

Foto: Joddski
Til helgen er det duket for Norges første (siden 2XH) pure norske hiphop-festival, Lairofestivalen. I Bodø! Vi har mailet med Jørgen Nordeng (Joddski) om festivalen, og hans opptreden som kom på programmet i dag.

Dette blir garantert en sånn «der gikk du glipp av noe»-snakkis, og vi er nok mange som gjerne skulle vært oppi nord denne helgen. Gjennom to dager gjøres Sjøgata i Bodø om til et hiphop-mekka, med veldig mye bra på programmet. Forhåpentligvis blir det en suksess som kan gjentas!

Føler det er på sin plass å fremme «JÆVLA NORDLENDINGA» REMIX feat. Heile FORBANNA NORDNORGE denne anledning. Flere av de som gjester i sangen skal gjøre en opptreden under festivalen.

Lairofestivalen 2019

«Tanken er at vi i Norge i 2019 endelig har en så vital og bærekraftig hiphop-kultur at vi ikke trenger noen ting som helst utenfra for å lage festival»

Festivalen har en filosofi om at det ikke fins headlinere eller VIP-er, at alle er like mye verdt. De har en bærekraftig profil og har booket bare norske navn. Alt fra Musti, L.U.N.A og MachoMayne via Mats Dawg til Don Martin og Darkside of the Force. Det vil også bli en eksklusiv opptreden av Darkside og Flora, som ikke har stått på scenen sammen på flere år.

«Tanken er at vi i Norge i 2019 endelig har en så vital og bærekraftig hiphop-kultur at vi ikke trenger noen ting som helst utenfra for å lage festival», sier Joddski.

I tillegg tilbyr festivalen både skriveverksted og workshop. Med legender som Boss Castro og Son of Light på Topp 13, (SAS-hotellets skybar).

Hvem står bak Lairofestivalen og hvorfor holdes den i Bodø?

– DJ Albert Haugen (Joddskis dj) og hans forlovede Maya Vaag står bak festivalen. Begge er fra Bodø, men bor i Oslo nå, så det er en naturlig ting å prøve å gjøre noe i hjembyen. Bodø har et sterkt hiphopmiljø som strekker seg tilbake til 80-tallet, og det er også viktig for oss å vise.

Dere har en filosofi om at dere ønsker å ha alt 100 prosent kortreist, hva innebærer det? Er det kun norske artister på programmet?

Vi trenger ikke hjelp utenfra lengre.

– Det er kun norske artister, ja. Lairofestivalen er ei feiring av norsk hiphopkultur. Da Felony Force holdt på for 30 år siden, var det nesten ingen som holdt på med hiphop i Norge, i hvert fall ikke på et seriøst nivå. I dag holder norsk hiphop et skyhøyt nivå, og ikke minst er det ekstremt variert, og dette er det vi vil vise. Vi trenger ikke hjelp utenfra lengre.

Hvordan har utvelgelsen av artister foregått, hadde dere noen kriterier?

– Kriterien har vært at det er kule artister, som vi har personlig tru på, og at det skal være en viss variasjon. Vi har både ting for de eldste og de yngste, og fra alle deler av landet.

Vil du si noen ord om hva folk kan vente under din opptreden?

– Jeg vil ikke si så mye om min egen opptreden annet enn at den kommer til å bli helt spesiell, noe for historiebøkene, og noe helt annet. Jeg kan si så mye om at det blir kun splitter nytt materiale.

– Jeg vil ikke si så mye om min egen opptreden annet enn at den kommer til å bli helt spesiell, noe for historiebøkene, og noe helt annet. Jeg kan si så mye om at det blir kun splitter nytt materiale.

Hva ser du mest frem til under festivalen, hvorfor?

– Jeg ser fram til alt jeg skal være med på, så klart, men også Darkside of the Force sin reunion. Har enda ikke fått sett de live, og når de nå står på scena for første gang på mange år blir det spesielt. Jeg har jo jobbet med Salvador i studio i flere år, men å se hans pakke blir kult!

Har du en favoritt blant nykomlingene, begrunnelse? 

– Jeg synes at Viljar Broks og Foad Noor fra Tromsø er veldig spennende artister begge to, og representerer to vidt forskjellige sider av norsk rap.

Noe folk virkelig ikke kan gå glipp av?

– ALT! Få med dere TOPP 13-scena, og de andre tingene som skjer litt utenfor. Lunsjklubben oppe på Lystpå f.eks, og Pangea. Kaffeslabberas med Marve, Vin & rap og oss i Superstars!

Her er festivalens spilleliste!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*