Longfield & Super Skeleton ute med nytt album

Longfield & Super Skeleton
Pressebilde
Longfield & Super Skeleton er ute med det nye albumet Daylight, the Devil.

Longfield & Super Skeleton kan beskrives som et DIY-band. De er ekstremt dedikerte og hardtarbeidende og et band som lever og ånder for musikken og rockens sjel. En gjeng gutter og menn som gjør absolutt alt selv. Alt. Bandet består av Jarle Langåker på vokal, Christian Sjøthun på trommer, Ken Tore Kallevåg på synth, Dean Christiansen på bass og Christian Sæløen på gitar.

Forrige skive Void of Glitter/Constantly Bitter fikk topplassering av undertegnedes på listen over våre favorittalbum fra Norge i fjor. Arbeidet med Daylight, the Devil startet en drøy måned etter at den forrige skive ble sluppet. Etter å ha pusset opp bandets studio i Gamle Slaktehuset i Haugesund, et studio bygget av bandet selv, låste de seg inne og kastet nøkkelen. «Vi skjønte raskt at vi kom til å bli styrt av impulser med lite hensyn til sjanger», forteller vokalist og frontfigur Jarle Langåker, og fortsetter: «Dette albumet har blitt formet av hele bandet i større grad enn før. Vi har beveget oss ut på farvann vi ikke har våget tidligere, samtidig som vi har beholdt våre tydeligste kjennetegn».

Longfield & Super Skeleton Daylight, the Devil coverart
Coverart
Tanker om hvor verden er på vei

Responsen har ikke latt vente på seg, hverken fra publikum eller fra norske radiostasjoner. En rekke heseblesende konserter der nye låter er testet med stor suksess, i følge bandet, er avholdt. Smakebiter fra albumet har samtidig markert seg på eteren, som den energiske og dansbare «Parasite» og P3-favoritten «Suffer», som ble inkludert i P3-listen «Best akkurat nå», den ble beskrevet som «100% deilig galskap» av Espen Roness (NRK P3).

Albumets tematikk preges av tanker om hvor verden er på vei, og hvordan vi ser på hverandre som mennesker: «tekstene toucher på det egosentriske, og hvor ‘frakoblet’ vi har blitt hverandre i en tidsalder vi i utgangspunktet skulle være mer informerte og ‘verdensvante’ enn noensinne» forklarer Langåker. «Dagslyset har på mange måter fått rollen som skurken, og flere er mer enn nok fornøyde med å leve ut dagene sine bak en retusjert vegg på sosiale medier, mens solen skinner ute i en verden som blir mer og mer forutsigbar og mindre og mindre individuell», avslutter han.

«Daylight, the Devil» slippes digitalt og som limitert vinyl i dag. Sjekk den ut her!

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*