Ludvig Moon med låtslipp rett før nytt album

Foto: Pressebilde
Til tross for at de la musikken på hylla over en lengre periode har ikke bandet Ludvig Moon ligget på latsiden. Fans kan glede seg til både låtslipp og påfølgende albumslipp.

Det Oslo-baserte pop-rock bandet Ludvig Moon tok en lengre pause fra musikken som følge av et dyrt og mislykket lanseringsforsøk i Tyskland. Nå er de endelig tilbake med ny låt! Singelen «Nocturnal Jocks» slippes i dag, og albumet Vanilla følger like etter 8. mai.

Bandmedlemmene i Ludvig Moon fant sammen gjennom en felles musikalsk lidenskap og forståelse. Vennskapet de har utviklet har holdt gjennom tykt og tynt. De har blitt en gjenganger på den norske indiescenen siden de slapp debut-EPen Summer Glow-Fi i 2013. Debutalbumet Kin kom i 2016, etter at bandet hadde reist rundt og spilt på en rekke scener i Norge, samt vært spillelistet på P3 og P13.

 

 

10 år in the making

Med blikket vendt ut mot vårsola, opp i soveromstaket eller på en regntung vindusrute er det lett å la seg blir dratt inn i bandets nyeste musikk.

Singelen «Nocturnal Jocks» ble påbegynt av låtskriver Anders Magnor Killerud da han var i tenårene. Siden da har låten gjennomgått en del endringer, som bandet oppsummerer på følgende måte:

«— Med nytt arrangement, nye tekstlinjer og ny produksjon inneholder ‘Nocturnal Jocks’ både elementer av det gamle og nye Ludvig Moon. Påbegynt for ti år siden og fullført nå.»

Det gamle Ludvig Moon er lett å kjenne igjen i den lette vokalen og et jagende komp. Selv om jaget i låten følger med oss hele veien blir det delvis avløst av et håpefullt uttrykk allerede i første mellomspill. Her kommer strykere og sitar tydelig frem og skaper et drømmende særpreg.

Det nye Ludvig Moon kommer spesielt til syne (eller øre) i outroen. Bandet har latt seg inspirere av kunstmusikk med manipulert lyd. Outroen beveger seg gradvis vekk fra musikken tidligere i låten, som spesielt lar seg merke ved at det gjennomgående perkusjonskompet avrundes. Deretter beveger bandet seg inn i et lydrom farget av granularsyntese og lag på lag med strykere. Ludvig Moon avslutter sin nyeste singel ved å danne et helt spesielt stemningsrom. Som lytter kan man ikke unngå å la tankene vandre.

Med blikket vendt ut mot vårsola, opp i soveromstaket eller på en regntung vindusrute er det lett å la seg blir dratt inn i bandets nyeste musikk. Vi gleder oss til å høre mer, og ser frem til Vanilla som er ute neste fredag!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*