Metallkveld i Mjøndalen

Hate Angel @ Down Under Mjøndalen 17. oktober
Torsdag 17. oktober inviterte Drammensbandet Mose til metalkonsert på Down Under i Mjøndalen. Det ble en fenomenal helaften med brutal metal, moshpit og heftige riff.
Bolzö @ Down Under Mjøndalen 17. oktober
Første band ut er Bolzö, bestående av elever fra Rock & Metal-linja ved Buskerud folkehøyskole. Bandet leverer melodisk blackened death metal, og de starter settet med låta «The Breath of Nature», som definitivt legger lista for kvelden. Publikum er med fra første tone og stemninga bare stiger gjennom de neste låtene. Videre drar de på med sanger som «Thy Land og Hate», og spiller i alt 6 numre. Bandet skaper en atmosfære som drar publikum med inn i musikken. Bolzö holder nå på med å spille inn debutalbumet som kommer ut i løpet av året.
Ruun @ Down Under Mjøndalen 17. oktober

man kan vel trygt si at man føler energien inn i ryggmargen i det bandet spiller siste tone.

Neste band er death metal-trioen Ruun fra Hønefoss. Bandet slapp sin første EP, Atheos, i september og har tatt med seg låtene til Mjøndalen. De byr på en playthrough av EPen, samt låta «Contrapasso», som starter settet og legger tonen videre for de neste 25 minuttene. Her blir også kveldens første moshpit åpna og man merker at både publikum og bandet blir smitta av energien i rommet. Trioen avslutter settet med låta «Ovis Aries», og man kan vel trygt si at man føler energien inn i ryggmargen i det bandet spiller siste tone.
Mose @ Down Under Mjøndalen 17. oktober
Kveldens arrangør, Mose, er neste band ut. Stonerdeath-trioen fra Drammen starter det hele med låta «Bucket of Acid» og har allerede fra første tone trollbundet publikum. Bandet leverer groovy riff, energifylte trommer og progressive vokaler og har en energi som sprer seg ut i rommet. Bandet spiller bra sammen og man merker at de alltid vet hvor de har hverandre, noe som gjør at de flyter bra rundt på scenen. Bandet har en singel og en selvtitulert EP ute, som de blant annet byr på sanger fra. Også her bryter det ut moshpit, men denne gangen hopper bassisten av scena med bassen rundt halsen og joiner publikum.Èn ting er sikkert; disse guttene får rockefoten i gang.
Hate Angel @ Down Under Mjøndalen 17. oktober

Bandet har en ufattelig energi, og det smitter åpenbart over på publikum, som headbanger og mosher for harde livet.

Siste band er Oslo-baserte Hate Angel, som hevder de har spilt ihjel sin hjemby og at Mjøndalen nå står for tur. De byr på en blanding av thrash og black metal, og leverer blant annet låter fra EPen Chosen Ones, utgitt i april 2019. I setlista finner man sanger som «Like Unto Gods», «I Am Your Death» og Mayhem-coveret Deathcrush. Bandet har en ufattelig energi, og det smitter åpenbart over på publikum, som headbanger og mosher for harde livet. De har også en blodfan på første rad, som opptil flere ganger er over gjennomsnittet med på opptredenene til gutta fra scenekanten. Trommisen fortjener også en ekstra shoutout, da jeg sjelden har sett maken til rå energi. Hate Angel byr på 7 låter, men publikum krever mer, selv etter setlista er ferdig gjennomspilt. Derfor stiller bandet spontant opp med et par cover til publikums store entusiasme. En verdig avslutning på en heidundranes kveld!
Alle foto: Eirunn Smaaland Oppheim

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*