Miniportrettet: Traumefødt

Traumefødt (Foto: Willy Larsen)
Oslobandet Traumefødt gav i slutten av februar ut sin debutsingel, og vi i disharmoni synes denne var såpass bra at vi inviterte bandet til vårt studio for en liten prat.

Bandet består av følgende medlemmer, alle med bakgrunn fra Institutt for Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo:

Anette Skogheim Lillestu (Vokal)
Noah Winther Krogsholm (Gitar)
Lorenzo Bartolo (Gitar/Synth/Piano)
Markus Bislingen (Bass)
Martin Hagfors Herringbotn (Trommer)

Medlemmene har spilt sammen en god stund, men Traumefødt som band ble offisielt dannet i desember i fjor, da som Gjenskinn. På grunn av en navnekonflikt med et annet aktivt band byttet de nylig navn til Traumefødt.

Traumefødt ligger i postrock-/indierock-landskapet, og deres første singel «Syklus» er en småmelankolsk sak med en rolig og stemningsfull start, før oppbyggingen til låtens litt tyngre gitarbaserte avslutning.

Se videoen til «Syklus» her

Traumefødt (Foto: Willy Larsen)
Ny EP på trappene

«Syklus» ble gitt ut 22.februar, men den ble faktisk spilt inn allerede i mai 2023. Bandet har konkrete planer om å gi ut flere singler som etter hvert skal kulminere i en EP. En blodfersk avtale med Velvet Recording i Spydeberg har akkurat blitt inngått, og de drar nedover til Østfold for å spille inn de nye låtene om ikke lenge.

Den første smaksprøven fra Oslo-gruppa representerer ifølge bandet «balladen» på den planlagte EP-utgivelsen.

Den første smaksprøven fra Oslo-gruppa representerer ifølge bandet «balladen» på den planlagte EP-utgivelsen. De kommende låtene vil dermed alle få et litt tyngre lydbilde. Bandet er dog klare på at de er mer «emo og punk» enn heavy metal.

Mesteparten av musikk og tekst skrives av vokalist Anette Skogheim Lillestu, som etter huskonserter på Blindern i sin tid fikk klaff hos flere medstudenter som også delte hennes musikksmak og visjon, og dermed ble bandet etter hvert en realitet i fjor.

Traumefødt (Foto: Willy Larsen)
Eksistensialisme

Alle medlemmene er aktive musikere og har også andre musikalske prosjekter de holder på med. I tillegg jobber mange i bandet innenfor musikkbransjen, bl.a. som produsenter.

Medlemmene ser litt på seg selv som outcasts, og tekstene reflekterer på mange måter dette og annen eksistensialisme.

Bandet oppsummerer seg selv og musikken sin på følgende vis: «Feiringen av nostalgi, hvor melankolsk emo møter et moderne norsk rockeperspektiv». Medlemmene ser litt på seg selv som outcasts, og tekstene reflekterer på mange måter dette og annen eksistensialisme.

Traumefødt har også flere Oslo-konserter planlagt i vår/sommer. De skal spille på Mir i april, Brewgata i mai og Kulturhuset i juni, så det er gode muligheter til å få sett og hørt disse live fremover i hovedstaden.

Alle foto: Willy Larsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*