Moon Hooch @ Victoria

New York-gruppen Moon Hooch imponerer på Victoria med enorm energi, samt en uavbrutt rekke musikalske høydepunkter.

Foto: Tuva Åserud

Siden sine første opptredener på flere av New Yorks togplattformer har Moon Hooch fått mye oppmerksomhet for sin unike musikkstil. Bandet består av James Muschler (trommer), Mike Wilbur (tenorsaksofon) og Wenzl McGowen (barytonsaksofon), men det mangler ikke på energi selv om gruppen kun består av tre stykker.

Sjangerløst

Slik musikalsk innlevelse er det sjeldent man kommer over.

Som anmelder er det vanskelig å sette helt fingeren på hvilken sjanger Moon Hooch faller under. Ikke fordi bandet har et vagt lydbilde, men heller fordi at de ikke lar seg binde av de stereotypiske sjangerkategoriene som «jazz», «funk», «fusion», «house» eller for den saks skyld «dubstep».

Bandet selv kategoriserer musikken sin som «Cave music», et bredt begrep som trekker inspirasjon fra tidligere nevnte sjangere samt «dance» og «nu jazz» med Moon Hoochs helt særegne preg over seg.

Det er lett å la seg rive med til Moon Hoochs enorme energi. Foto: Tuva Åserud.

Endeløs energi

På scenen trives Moon Hooch svært godt, noe som smitter over på publikum som med stor iver både jubler og danser med. Sangene er preget av et enormt trykk og slående flotte harmonier, og energien i lydmuren som er Moon Hooch er til å le av.

Det er lett å tenke at et band bestående av én trommis og to saksofonister ikke vil fungere, men dette er Moon Hooch et levende motbevis på. Bandet kan for mange være utfordrende å lytte til, og det må sies at musikken sannsynligvis ikke faller like godt i smak hos alle. Likevel er Moon Hoochs utstråling på scenen, og energien de skaper i en livesetting, er umåtelig stor. Slik musikalsk innlevelse er det sjeldent man kommer over, og det anbefales på det sterkeste å ta turen ved neste anledning.

Moon Hooch live på Victoria Nasjonal Jazzscene: 9 / 10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*