Moyka på Øya 2019

Moyka på Øyafestivalen - Foto: Johannes Andersen

Moyka kommer ut på en regnfylt Vindfruen denne lørdagen, med så gode vibber at det øspøsende regnet nærmest blåses vekk i løpet av få sanger.

Vurdering

Moyka på Øyafestivalen 2019: 5/6Karakter 5
Jeg var på forhånd spent om dette fremsnakka popstjerneskuddet ville klare å briljere på Øya, og om det i det hele tatt ville komme folk så tidlig denne regnfylte lørdagen.

Produsent og singer-songwriter Monika Engeseth entrer scenen i rød tyllkjole og olajakke, hun sprudler av glede fra første tone, samtidig som bandet gir alt. Moyka er i gang med den første låta «Bones», som allerede har fått sine mange runder på Spotify, også fra min side.

 

Godt samspill og energi fra scenen

Publikum gjemmer seg godt under trærne i starten av konserten, men det betyr ikke at de ikke hengir seg over til de søte, drømmende og dansbare elektropop-tonene. Overalt rundt meg ser jeg smådansende publikummere, som tilsynelatende nyter det som serveres.

Etter hvert som Moyka har spilt bort regnet, trekker bare flere og flere seg ned halvdansende mot scenen.

Etter første låt påpeker Engeseth at hun er nervøs (noe som ikke synes fra mitt ståsted), men også at hun synes det er hyggelig at så mange ville komme å danse med dem i regnet. Dette setter fyr i flere publikummere som både jubler og danser mer fra neste låt.

Etter hvert som Moyka har spilt bort regnet, trekker bare flere og flere seg ned halvdansende mot scenen. Selv kommer jeg meg også lengre frem bort fra buskene, og blir stående med fullt smilebånd i full bevegelse. Jeg liker dette veldig godt og synes det er lite som kan trekke på fremførelsen. Selv om låtene til tider virker litt kjent og litt likt noe vi allerede har hørt.

Den kraftige, drømmende og presise vokalen er helt nydelig; det gir frysninger langt nedover ryggraden. Koringen er helt herlig og så klart også flott instrumentering som driver oss inn med sitt suggerende lydlandskap. Det gode samspillet og energien fra scenen smitter over på alle rundt. Det er umulig å ikke bli glad.

En lys fremtid i sikte

Vi er ikke lengre omringet av regn, de tunge slagene strømmer mot oss og beina kan faktisk ikke stå i ro uten å bevege seg etter tonene.

Engeseth introduserer bandet og lydmennene som søte, før de går over på kjærlighetssangen «Right», som også dedikeres til publikum. Nå fanges enda fler og selv om det har begynt å regne igjen, ser det ikke ut til at folk bryr seg. Stemningen kan nesten ikke bli bedre med tanke på været. I tillegg når Moyka sprudler så mye som de gjør, smittes det så til de grader over på oss andre.

Låta som får mest oppmerksomhet av publikum er ikke uventet. «Colder» har over 200 000 spillinger på Spotify og er den låta de fleste allerede har hørt. Må nok innrømme at dette også er min personlige favoritt fremørt av Moyka i dag. Vi er ikke lengre omringet av regn, de tunge slagene strømmer mot oss og beina kan faktisk ikke stå i ro uten å bevege seg etter tonene.

Før siste låt påpeker Engeseth overveldet at hun ikke kan tro at det var så mange her, men det er vel ikke så rart, så godt i tiden som bandets toner passer. Elektropop på sitt beste og et band som gir så mye glede – man kan ikke annet enn å bli rørt.

Det er ingen tvil om at Moyka briljerer på scenen i dag. All skryt og framsnakking som på forhånd er gitt er veldig fortjent, også sammenligningen med de større artistene. Med en så kraftig, presis og enerådig vokal ser jeg en meget lys fremtid i sikte for dette unge popskuddet.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*