Ny musikk fra Jointhugger

Foto: Pål Bellis #pbellis
Jointhugger gir ut sin andre skive på under ett år. Surrounded by Vultures ble sluppet 31. oktober gjennom Majestic Mountain Records.

Jointhugger stammer fra Horten, og spiller kosmisk doom i ånden til band som Shrinebuilder, Sleep, og YOB. Bandet ble formet i 2012, og debuterte med skiva I Am No One i fjor. Denne fanget oppmerksomheten til svenske Majestic Mountain Records, og et fruktbart samarbeid fremsto uungåelig; tidligere i år så enspors-EP’en Reaper Season dagens lys/nattens mørke, og før helgen ble bandets andre fullengder sluppet løs.

Himmel og jord

Surrounded By Vultures er andre del i en albumtrilogi.

Surrounded By Vultures er andre del i en albumtrilogi sammenknyttet av beslektede titler og åpningsspor. I følge vokalist/gitarist Nico Munkvold er det «en krønike over Jointhuggers reise som band de siste ti årene samt våre liv som mennesker» (vår oversettelse, red. anm.). 

Albumet preges av en kledelig egenartet produksjon og en høyst tiltalende bruk av gitareffekter. Resultatet er en skive som har en sound som er både trippy og jordbundet på en og samme tid. Som man har lært å forvente fra Jointhugger utmerker også vokalen seg i positiv forstand.

Munkvold, bassist Tore Pedersen (Dødsdømt, Morken) og bandets nye trommeslager Adam Suleiman (Saint Karloff) spilte inn plata live før Haldor Grunberg ved Satanic Audio ga materialet en runde med spakene.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*