Ny singel fra Djerv!

Foto: Jørn Veberg
Etter nesten et tiår uten ny musikk er Djerv endelig tilbake med nytt materiale. «Throne» slippes i dag gjennom Indie Recordings.

Hardrock/metall-duoen Djerv består av Agnete Kjølsrud og Erlend Gjerde. Med sykdom som bakteppe har bandet befunnet seg i en ufrivillig dvale, som strakk seg fra 2013 til live-comebacket i fjor. Konsertopptredener på festivaler som Tons Of Rock, Malakoff, og Norway Rock ga mersmak, og den gjenoppståtte duoen hadde store planer på live-fronten i 2020 som av åpenbare årsaker ikke ble helt som tenkt.

Dagens utgivelse, «Throne», er det første stykket musikk siden fullengderen Djerv fra 2011. I tillegg til denne låta planlegger bandet å slippe ytterligere 3 låter og videoer i løpet av 2020.

Ta tilbake tronen

Vi ville prøve noe litt annerledes, noe litt mer up-tempo og enklere. Ikke overtenke det hele for mye.

«Throne» handler om å kjempe med seg selv og sitt indre, samt det å ta tilbake kontrollen over sitt eget liv. Ta tilbake tronen i ens eget kongedømme, om du vil. Låten viderefører Djervs umiskjennelige hybrid-sound har blitt videreført, samtidig som rocke-uttrykket er mer fremtredende enn før.

“– Vi ville prøve noe litt annerledes, noe litt mer up-tempo og enklere. Ikke overtenke det hele for mye …kommenterer trommeslager Erlend.

Med ny musikk på trappene er det naturlig å undre på når neste fullengder skal ut til massene. Rundt dette har bandet følgende uttalelser:

“– Vi har ikke satt noen release-dato for et nytt album enda, og slik situasjonen er nå må vi bare ta det låt for låt. Men det er en ganske interessant tilnærming, og det gjør det lettere å fokusere. Oppgaven foran deg er liksom mer overkommelig enn det jeg føler et helt album ville vært nå. Vi får ta det med baby-steps.”, kommenterer en smilende Agnete Kjølsrud.

Selv om festivalsommeren ble noe sabotert og den planlagte nordiske headliner-turnèen ble satt på vent, vil det være mulig å oppleve Djerv live den 4.juli på Stromfestivalen Musikk & Kunst i Trondheim. Skulle ikke dette passe, vil det nok bli rikelig med muligheter fremover all den tid bandet planlegger å dra på turnè tidlig neste år.

«– Vi ønsker å gi publikum en oppgradert versjon av Djerv i 2021», sier Erlend. «Vi har allerede tonnevis med ideer vi leker med, og målet er å få folk til å synge, danse og le, headbange – alt i en herlig mix. Vi gleder oss veldig til å komme ut å spille igjen.»

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*