Ny singel fra Frøkedal – SØN

Foto: Vidar Landa.
Anne Lise Frøkedal, også kjent fra det glitrende gitarpop-bandet I Was A King og Harry’s Gym, er ute med ny singel. Singelen er første sniktitt inn i det nye albumet til Frøkedal & Familien.

Frøkedal & Familien har gitt ut to flotte plater, og nå er de på trappene med sin tredje albumutgivelse. Den kommer i mai og tittelen er Flora. Fra den slipper bandet singelen SØN, og vi lar Frøkedal selv få si litt om låten:

«-Me nølte før me gav oss i kast med SØN. Me trudde det var ein vanskeleg låt. Han startar som ein mild soloppgang, før rullegardina blir trekt ned, skylappane sett på og tanken får strøyme uimotsagd. I den svært fragmenterte dagboka frå studio, står det likevel: SØN gjekk overraskande lett, fekk han ned på 2-3 forsøk. Prøvde fleire takes etterpå, men tidleg versjon var – nok ein gong – best. Dobla melodibitane i gitaren med knust fuzz. Det siste er ikkje sant, eg kan iallfall ikkje høyre det lenger.»

 

Som forventet er gitarlyden luftig og klangfull og vokalen lekker. Det er også lagt til fele, keys og trommer. Låten er spilt inn i en varm periode av 2020, og er en finfin folkpoplåt av det sommerlige slaget, selv om Frøkedal hevder at «I’m letting go of the sunlight».

Frøkedal – vokal, gitar
Olav Christer Rossebø – fele
Ingeleiv Berstad – fele, vokal
Erlend Ringseth – Roland RS-09, Prophet
Elisabeth Mørland Nesset – trommer, vokal

Skrevet og produsert av Frøkedal
Co-produsert av Bård Ingebrigtsen
Innspilt og mikset i Amper Tone av Bård Ingebrigtsen
Mastret av George Tanderø

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*