Princess Nokia på Øya 2022

Princess Nokia på Øya 2022. Foto: Sadan Ekdemir
Princess Nokia på Øya 2022. Foto: Sadan Ekdemir

Vurdering

Princess Nokia på Øya – 4/6Karakter 4
Vi er endelig tilbake på Øyafestivalen etter hele tre års ventetid og vår første anmeldelse er på Vindfruen med rapper og låtskriver Destiny Nicole Frasqueri kjent som Princess Nokia. Hun kommer ut på scenen iført kort topp, truse og med gul vannslange for å avkjøle publikum som stråler i det fantastiske festivalværet.

I tillegg til å være artist er Princess Nokia anerkjent som aktivist, feminist, moteikon og skuespiller. Hun spilte i sin første film Angelfish i 2019.

Princess Nokia

Princess Nokia slapp sitt debutalbum i 2014 Metallic Butterfly, dette ble sluppet på nytt med en remastret og utvidet versjon i 2018. Hennes andre album fullpakket av bangers, 1992 Deluxe ble sluppet i 2017. Dette mottok meget gode kritikker og ble lagt på listen til blant andre NME for årets beste album samme år. Ikke en eneste av albumets låter har under 1 million avspillinger.

I 2020 rakk hun å slippe de to studioalbumene Everything Sucks og Everything is Beautiful. Den 5. august i år slapp hun en spansk remiks med den argentinske sangerinnen og låtskriveren Emilia Mernes.

Princess Nokia på Øya 2022. Foto: Sadan Ekdemir
Foto: Sadan Ekdemir
Holder ikke igjen på hits

Vi får tunge beats, dans og attitude fra første stund. Princess Nokia holder ikke igjen på sine hits, her ruller og går de fra start til slutt. Konsertens to første låter er «Sugar Hooney Iced Tea» og «Gemeni», begge tatt strålende imot av publikum, som danser og digger med. Princess Nokia kryper på scenen og danser til manges fornøyelse.

Vi får tunge beats, dans og attitude fra første stund.

Videre får vi enda mer dans og jubel fra publikum til hits som «Slumber Party», «Tomboy» og «I Like Him».

Litt inn i konserten forteller hun hvor stor fan hun er av både Bikini Kill og Gorillaz (så stor at Noodle er tattoert på armen hennes), begge har vært med å inspirere henne og hun ser frem til å oppleve dem på Øya.

Jeg liker attituden og låtene hennes, men jeg synes ikke hun klarte helt å levere dem. Dessuten irriterer jeg meg over pipingen DJ-en velger å gjøre mellom omtrent hver låt, dette er med å ødelegge hele konsertopplevelsen.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*