Shinedown @ Sentrum scene

Etter Beastie Boys’ Sabotage som intro entrer Shinedown et fullsatt Sentrum scene og åpner konserten på samme måte som på deres siste album, «Attention Attention», med låta Devil. «It’s about to get heavy» synger Brent Smith, og de holder hva de lover.

Foto: Øivind Svendsen

Lyden er overraskende bra, og de følger opp med Diamond Eyes (Boom-Lay Boom-Lay Boom). Brent er en stødig vokalist som låter like bra og synger med like mye trøkk live som på skive, og han er en autoritær frontmann som vet hvordan han skal få med seg publikum, men dessverre ikke vaktene. Et forsøk på å få de oppe på galleriet til å reise seg blir møtt av at vaktene konsekvent ber dem sette seg ned igjen, men han gir seg ikke og beordrer de nok en gang til å reise seg opp. Han skal ha for forsøket, men samme stunt møtt av samme reaksjon senere i showet kunne han godt ha spart seg for.

Artig publikumsfrieri

En autoritær frontmann som vet hvordan han skal få med seg publikum, men dessverre ikke vaktene.

Det samme gjelder når han ber alle ta opp mobilen og veive i takt med den, som om det ikke er irriterende nok med mobil-mafiaen som blokkerer utsikten ellers. Han ber alle hilse på eller ta en high-five med sidemannen, og ber også alle på både høyre og venstre side ta et steg til siden, for å lage en passasje midt i salen som han bruker til å ta seg en tur ut blant publikum. En artig vri på litt publikumsfrieri. Han tar seg også tid til å håndhilse på fotografene og vaktene foran ved scenen. Men det er ikke bare vokalisten som skal ha ros, for både gitarist Zach Myers, bassist Eric Bass og trommis Barry Kerch leverer en energisk opptreden gjennom hele konserten.

Settlista dekker alle bandets skiver unntatt debuten. Selv har jeg kun kjennskap til et par av bandets skiver, så en del av låtene de spiller er ukjente for meg, men det får stå for min regning. I tillegg til de nevnte låtene vil jeg fremheve Black Soul, og ikke minst Get Up og Second Chance som høydepunkter i settet, men luften gikk litt ut av ballongen når de gjorde hele tre akustiske låter mot slutten av settet.

Akustisk sekvens

Jeg har aldri skjønt hvorfor enkelte band og artister synes det er en god ide med en lengre akustisk sekvens midt i en konsert, fremfor å spre disse låtene utover i settet?

For min del kunne de nøyd seg med Call Me, men etter allsangen å dømme så hørtes det da ut som publikum syntes det var minst like stas med deres versjon av Lynyrd Skynyrd’s Simple Man. Men jeg har aldri skjønt hvorfor enkelte band og artister synes det er en god ide med en lengre akustisk sekvens midt i en konsert, fremfor å spre disse låtene utover i settet?

Den største overraskelsen var egentlig at de ikke spilte The Human Radio, men savnet også If You Only Knew, som begge har blitt spilt tidligere på turneen. De avsluttet med Sound Of Madness og Brilliant, og med det satte de punktum for en meget energisk opptreden.

Settliste:

Devil
Diamond Eyes (Boom-Lay Boom-Lay Boom)
Cut the Cord
Black Soul
I’ll Follow You
Bully
Unity
State of My Head
Enemies
Get Up
Kill Your Conscience
Second Chance
Call Me
Shed Some Light
Simple Man
Sound of Madness
Brilliant

Shinedown @ Sentrum scene 28.11.2018 : 7/10

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*