Shining @ Inferno 2018

Niklas Kvarforth og hans ensemble spilte opp til dans torsdag på Inferno.

Foto: Johannes Andersen

Niklas Kvarforth er en kjent skikkelse i den svenske ekstremmetallscenen. I tillegg til å være primus motor for Shining har han også vært involvert i prosjekter som Skitliv, Den Saakaldte, Funeral Dirge, og mange flere. Som navnene på prosjektene kan indikere, er det ikke nødvendigvis blomsterenger og enhjørninger som er hans gjennomgående tema. På Infernofestivalens første dag inntok Shining scenen på Rockefeller.

Litt rustent

Første halvdel av Shining sitt sett virker litt rustent. Det kan virke som om Niklas Kvarforth selv er klar over dette, når han proklamerer at bandet ikke har spilt siden november i fjor og at han ikke engang husker hva trommisen heter. Bandet spiller bra, absolutt, men de virker ikke helt låst inn. Trommisen gjør noen kule greier med skarptromma, Niklas vræler, galdrer og synger helt på topp med seg selv, men det er ikke så mange øyeblikk i samspill som skiller seg ut.

Mot slutten spiller de Låt Oss Ta Allt Från Varandra, og det kan vel sies å være konsertens høydepunkt.

Når de midtveis drar i gang sin versjon av Seigmens Ohm tar det seg derimot litt opp. Gitarist Peter Huss skinner virkelig her, og det er faktisk et og annet glis fra bandet å skimte. «Mye kulere enn blackmetal-bandene, ikke sant?» spør Kvarforth retorisk. Flere i salen sier seg enige.

Respektabelt, men…

Bandet spiller også Jag är din fiende for første gang, og jeg var litt spent på denne da jeg virkelig likte skiva de ga ut i januar. Heldigvis groover den nesten like bra som på skiva, og jeg tror og håper at den forblir i live-settet til Shining i lang tid framover.

Mot slutten spiller de Låt Oss Ta Allt Från Varandra, og det kan vel sies å være konsertens høydepunkt. Bandet virker å være i sitt ess her, og publikum er med på notene. Dessverre faller resten av settet litt flatt, men i og med at de ikke har spilt live på en stund og erstattet Katatonia som måtte avlyse sin opptreden, kan jeg godta det. En helt respektabel, men litt kjedelig konsert.

Shining @ Inferno 2018: 7 / 10

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*