Skavanker er ute med debutsingelen «du sier det er de»

Foto: Adrian Bjlrge-Nilsen
Torsdag 2. februar slipper Skavanker sin debutsingel «du sier det er de». Singelen byr på en herlig blanding av rock og ska med en vokal som ligger et sted mellom reggae og rap. Skavanker er nemlig ikke redd for å dyppe tåa nedi flere sjangre, og godt er det!

Du tenker kanskje: «Hvem er egentlig Skavanker?». Svaret er like enkelt som det er innvikla, nemlig Adrian Bjørge-Nilsen og Torstein Eriksen. To artister med vidt forskjellig bakgrunn innen musikk. Adrian, for mange kjent som Adiz, har drevet med rap siden han gikk på barneskolen. Torstein har for det meste holdt seg innen ska/rock i band som Norsk Råkk, Friksjon og Freedumb.  Nå slår de hodene sammen og «kombinerer erfaringer fra hver sin kant og serverer en heftig sjangeroverskridende cocktail».

Coverart: Adrian Bjørge-Nilsen og Torstein Eriksen

«Hva får du dersom du krysser en gammel ringrev innenfor rock/ska sjangeren med en ung rapper med mye på hjertet og høye visjoner? Du får Skavanker. Mange av dem også» – Skavanker

Grenseløs desperasjon, likegyldig tilnærming til problemer, selvrefleksjon eller rett og slett bare fest over hele linja, er ord som kan beskrive det Skavanker skriver om. På deres første singel tar de for seg hvordan det er enklere å peke på alle andre enn å innse at det er en selv som er problemet. Låta starter med energisk tromming før et gitarriff drar lytteren med inn i et taktskifte når låta starter for fullt.

Foto: Adrian Bjørge-Nilsen
«Du sier det er de, men det er nok bare deg»

Torstein og Adrian møttes for første gang via deres felles venn og Mosselegende Petter Aasvestad. Det var en iskald dag i november på Dumdum boys konsert i Moss. Etter Petters triste bortgang den samme vinteren ble det fort snakk om å lage noe sammen. Sommeren 2022 begynte de i det små å lage låter, og møtene ble hyppigere og hyppigere.

I Skavanker skal han skrive det som faller han inn og ikke være så redd for hva andre kan måtte mene om det.

Adrian har tross sin unge alder over ti års fartstid innen musikken. Så tidlig som på barneskolen skrev han raplåter som han fremførte der han kunne. «Ting var lettere før da jeg var uredd for det jeg skrev» legger han til og med Skavanker har han lyst til å finne tilbake til den ureddheten! I Skavanker skal han skrive det som faller han inn og ikke være så redd for hva andre kan måtte mene om det. Torstein har reist land og strand rundt i Norge i nærmere 20 år. Haugevis med låter har blitt skrevet som kan høres på en drøss med vinyl utgivelser. Torstein synger, spiller bass, booker konserter, gir ut musikk og har vært en primus motor i Norsk Råkk, Friksjon og Freedumb.

Det blir spennende å høre hva disse to kan finne på i framtida. «du sier det er de» slippes via plateselskapet Fucking North Pole Records.

Følg dem på SoME.

Facebook: https://www.facebook.com/Skavankerband 

Insta: https://www.instagram.com/skavankerr/

Sjekk ut den splitter nye låta «du sier det er de» her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*