Sommerintervju med Tomine Harket

Pressefoto
I dag er det 20. Juli og nasjonaldagen til Colombia. I 1848 ble det avholdt en todagers konferanse i Seneca Falls om kvinnenes rettigheter, og dagen i dag var den siste av disse dagene. Dette skal ha vært den første konferansen om kvinners rettigheter i USA og den ble en pådriver for flere. For 51 år siden landet Neil Armstrong, Buzz Aldrin og Michael Collins på månen og for 47 år siden ble Norges Kronprins Håkon Magnus født. Det er dagen da Santana ble født i 1947, Chris Cornell fra Soundgarden og Audioslave i 1964 og dagen da Canada legaliserte bryllup for homofilt ekteskap i 2005.

Det er også dagen hvor vi har fått svar på årets sommerintervjurekke. I dag er det sang og låtskriver Tomine Harket som har besvart våre spørsmål.

Mange av sommerens festivaler og konserter er avlyst, på grunn av pandemien som har herjet rundt i verden de siste månedene. Stengte grenser og restriksjoner. Svært små størrelser på gruppene man kan være i. Fra avlysninger, flyttinger og ingen konserter til sofa-konserter.

Siden vi ikke får gå like mye på konsert og festival som vi hadde håpet på denne sommeren, har vi laget en rekke med spørsmål som er sendt ut til et bredt utvalg artister. Hver mandag i sommer vil det komme svar fra ny artist på følgende spørsmålrekke.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/M-P4QBt-FWw» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

I 2010 var Tomine med i Melodi Grand Prix med låten «Be Good To Me» og høsten 2016 deltok hun under NRKs Stjernekamp. I 2018 sang hun sammen med Au/Ra på Alan Walker sin låt «Darkside». Låta ble nominert til årets låt under Spellemannsprisen 2018 og har nå blitt streamet nesten 300 millioner ganger på Spotify.

 EPen består av fem låter som tar oss gjennom ulike faser av et mislykket forhold. Selv om tekstene er basert på noe hun har gått gjennom skal dette ikke være en revansj.

I slutten av mai slapp Tomine debut-EPen, I’m Not Crying, You Are. EPen består av fem låter som tar oss gjennom ulike faser av et mislykket forhold. Selv om tekstene er basert på noe hun har gått gjennom skal dette ikke være en revansj. Man kan kjenne seg igjen i konseptet om det er jakt etter ekte kjærlighet eller bare en flørt man er eller en gang var ute etter.

«For meg er det alltid ganske tilfeldig, alle prosjekter jeg gjør, og hver gang jeg er fornøyd med noe – så er det aldri godt planlagt. De fleste sangene her, er om ting jeg gikk gjennom rett før jeg dro til Berlin for å skrive. Så det var veldig relevant for meg på den tiden.»

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/album/0BLcXhFtmMSMhM3nXaoZV8″ width=»300″ height=»250″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Har nedstengningen og situasjonen ført til noe positivt for deg eller dere som band?

– For meg som et menneske har det gjort veldig mye bra føler jeg. Jeg har fått så mye tid til å gjøre ting jeg aldri har tid til ellers. Jeg føler den tiden her har satt livet i perspektiv og man finner ut av hva man virkelig vil i livet.

Hvilken låt har gitt deg mest glede eller energi under nedstengningen?

– Hmm må kanskje være Rules av Doja Cat. Den går på repeat fortsatt. Helt sinnsykt rå beat og text.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/UVadfCxNnoY» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Kan du nevne tre mest hørte album på din streamingtjeneste akkurat nå?

– Indigo av Chris Brown

– Hot Pink av Doja Cat

– Over it av Summer Walker

 Jeg drar alltid på festival, men tenker at det som skjer i verden nå er så mye større enn oss at det ikke er vits å legge så mye energi i at én sommer er ødelagt.

Har du spilt egen eller fulgt noen av konsertene online under nedstengningen?

– Nei, men jeg dro på en drive In konsert hvor Arif spilte, og det var helt sjukt fett!

Hvordan var det?

– Veldig veldig bra! Føler det er fremtiden på mange måter. Man var sosial og sammen om alt selvom man egentlig var alene (i bilen), så det konseptet var helt rått! Håper det blir sånt i sommer.

Hvilke tre artister/band har vært inspirasjon for deg?

– Jeg blir mer inspirert av enkelte låter føler jeg. Og det er jo veeeldig mange. Men Miley Cyrus inspirerer meg som et menneske, Kehlani inspirer meg med melodiene sine, og Tame Impala inspirerer meg bare helt sinnsykt med alt de/han (Kevin Parker) gjør. Så ja, jeg kan egentlig ikke velge ut noen, fordi det er så mange steder jeg henter inspo fra.

Festivalsesongen er avlyst. Hadde du tenkt deg på festival i sommer og hva så du frem til å gjøre og se?

– Jeg drar alltid på festival, men tenker at det som skjer i verden nå er så mye større enn oss at det ikke er vits å legge så mye energi i at én sommer er ødelagt. Jeg tror og håper det blir mange andre alternative løsninger på konserter og festivaler, så vi får se..

Hva mener du er den beste sommerlåta?

– Nesten alt av Tame Impala egentlig.. men jeg føler Rain on Me med Lady Gaga og Ariana blir en sommerlåt as. Den er rå.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/AoAm4om0wTs» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Hvis du fikk endre et samfunnsproblem akkurat nå, ingen begrensning på midler. Hva ville det vært?

– Uff det er så sjukt mye..

– Men for meg er dyr veldig viktig mtp at de ikke har egen stemme. Kjøttindustrien er helt forferdelig. Det går ikke bare ut over dyrene, men også miljøet og helsen vår. Så jeg føler at det burde blitt mer regler på hvor mye kjøtt man kan kjøpe inn til hver familie eventuelt, så det kan kontrolleres mer. Noe må ihvertfall gjøres med det asap.

Hvilken musikkvideo må bare ses?

– Oj det er mange da.. blir helt umulig å velge. Men siden jeg blir put on The spot, så velger jeg Passing out pieces av Mac Demarco. Kun fordi den er så sjukt spess og funny.. kommer sikkert på et mer seriøst svar senere, men akkurat nå har hjernen min tatt kvelden.

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/vF7P3oq8Enc» frameborder=»0″ allow=»accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture» allowfullscreen></iframe]

Hva er det første du skal gjøre når restriksjonene er fullstendig hevet?

– Reise til familien min i L.A. Mamma, lillesøster og stefar bor der borte, og det er helt jævlig at jeg ikke får vært med de nå..

[iframe src=»https://open.spotify.com/embed/artist/6064pL9Hu3Wx2bwJMeOx6o» width=»300″ height=»380″ frameborder=»0″ allowtransparency=»true» allow=»encrypted-media»></iframe]

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*