Støttekonsert for Seb`s Hotel Hamar

Foto: Hans Martin Høydahl. Frontfigur og vokalist i Wyruz Vegar Larsen
I går var det støttekonsert for Seb’s Hotel i Hamar etter den tragiske brannen der tidligere i år.  Fire spennende band sto på plakaten på Gregers bar: DAMOKLES, The Nika Riots, Dunderbeist og Wyruz.

Jeg har alltid hatt stor tro på viktigheten av de lokale scenene, uansett hvor store de faktisk er i målestokk eller kvadratmeter. De lokale scenen er ofte en «rugekasse» for morgendagens stjerner som i sin iver og iherdige innsats virkelig ønsker å satse på musikk uansett sjanger. Det er de små arenaer som ofte er steget fra en kjeller eller stedets rockeverksted på vei ut der de store navn spiller på store arenaer. Vi har alle forskjellige måter å oppleve konserter på, men en kan vel være enig i at det er lite som slår en god konsertopplevelse. Seb`s er en kulturinstitusjon i Hamar, med utrolig mye historie i veggene. Mye bra rock og metal har vært spilt her.

Seb`s er en kulturinstitusjon i Hamar, med utrolig mye historie i veggene

Det at det blir arrangert støttekonsert for at merke-varen Seb`s skal gjenoppstå, viser at det fins et engasjement rundt dette. Som de fleste vet har det vært en tøff tid for utelivsbransjen grunnet en pandemi. Dette satte en hel bransje på en hard prøve. Så kan en tenke seg følelsen når det blir lettelser og en begynner å se håp. Etter to harde år kan en glede seg til at ting skal bli bra igjen, alle sier jo det. Da skjer det utenkelige: Kvartal 48 og Seb`s står i flammer, et livsverk går opp i røyk. En rose på stengselet foran det som er igjen av bygget, sier en hel del om hva folk syns om stedet.

Leverte varene

De fire bandene gjorde en god innsats, og stemningen var god. Det var ikke så mange folk som det burde ha vært på konsertene, men folk sitter vel litt på gjerdet etter koronaen. Det at velkjente band i Innlandet som Dunderbeist og Wyruz går på scenen for å igjen reise Seb`s som fugl Fønix er flott gjort, og begge har jo et forhold til Seb`s. Fire band kunne kanskje ha blitt en utfordring med tanke på sceneskifte, men det gikk på skinner. Det var ingen merkbar dødtid mellom bandene og spesielt rutinerte Dunderbeist og Wyruz leverte varene godt.

Moralen for denne kvelden får bli noe sånt som dette: Minner varer evig, og historien i veggene vil aldri kunne gjenskapes uansett forsikringssum, en må bare verne om de lokale musikkarenaer, for brått blir de borte.

Alle foto av Hans Martin Høydahl.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*