The Gratitudes er ute med EP-en «Beans»

The Gratitudes. Foto: Ingvild Hammer
Powerpop-kollektivet The Gratitudes slapp EP-en Beans på digitale plattformer på fredag, vinyl-utgaven kommer til uke, på Westergaard Records. Sjekk den ut her!

The Gratitudes består av fire pionerer med lang fartstid i norsk undergrunn – Atle «Akke» Egil Knoff Glomstad, Ingvild Hammer, Morten Lunde og Magne Vannebo, og er er en kort historie om takknemlighet. Flere av Akkes venner hadde et halvt år konspirert og brygget på en overraskelse, det endte med en veldig lykkelig Akke som fikk overrakt drømmegitaren! Lang historie kort The Gratitudes oppstod i kjølevannet av dette, derav bandnavnet.

Les den koselige og artige historien om Akkes overraskelse her.

The-Gratitudes-Beans-EP-cover. Nærbilde av mange kidney-bønner
Coverart

The Gratitudes sier de er inspirert av både 70-talls pop og punkrock, Bowie og Pixies, Grete og Tom Waits, nordic noir og Sør-Aurdal, you know – all that jazz! Mest av alt er vokalist Ingvild Hammer på tivoli med gode kompiser fra The Good The Bad And The Zugly, Kosmik Boogie Tribe og Cockroach Clan.

Beans ble spilt inn i Endless Tinnitus Studio i Oslo i januar i fjor, med Kvelertak-gitarist Bjarte Lund Rolland bak spakene. Jaggu spiller han også en klin vill gjestegitarsolo på EP-ens første kutt.

Bandets første full-lengde album er under arbeid, med planlagt utgivelse tidlig 2024. Det gledes!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*