The Modern Times: Algorhythmic Dance Music

Foto: Terje Arntsen

The Modern Times er ute med sin andre plate «Algorhythmic Dance Music» og har siden sist signert med Black Pop Records.

Alt i alt er dette livlig, artig musikk med et veldig godt samspill som får det til å rykke akkurat nok i kroppen til at det er litt vanskelig å sitte i ro.

Tromsøbandet har allerede sluppet fem singler fra albumet: «Dementia», «Am I losing Touch», «It Sure Is Fun to Party», «Everything Is Going to Be Fine» og «Stuck at Work». Etter debutskiva i 2017 har ikke gutta ligget på latsiden, med en heftig turnévirksomhet har de etablert seg som liveband og fått et rykte om «livlige og rølpete konserter som konverterer tvilere til fans på sekunder.»

I pressemeldingen står det «Albumet låter som en krangel mellom Parquet Courts og forvirra Gang of Four-medlemmer, mens The Hives sniker foran dem i barkøen», og det synes jeg er en veldig god beskrivelse.

Coverart: The Modern Times – «Algorhythmic Dance Music»

Med en Pixies-sound over det hele gjør Magnus Vold Jensen en stødig jobb på vokal. Tekstene har en god blanding av humor og alvor, som er enkle med høy allsang-faktor. Lydmessig gjør de en formidabel jobb, det er tight, groovy, seigt og akkurat passe skranglete; sånn som god punkrock/powerpop skal være. Noen av låtene er roligere med et mer indie-preg over seg, og de er like stødige her.  Alt i alt er dette livlig, artig musikk med et veldig godt samspill som får det til å rykke akkurat nok i kroppen til at det er litt vanskelig å sitte i ro.

Er du hypp på å se dem live, og muligens bli «konvertert til fan»? Da får du sjansen allerede på lørdag på Blårock i Trondheim og 14. september, når de inntar BLÅ i Oslo.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*