TNT @ Vulkan Arena

Foto: Jack Roger Olsen
TNT brakte sprengkraft til et folksomt Vulkan Arena.

Det er overraskende folksomt på Vulkan når kveldens support-band Ghost Avenue går på kl 21. De starter showet med tittellåta fra sitt foreløpig siste album, «Impact». Det både synes og høres at bandet har fått en del erfaring, og de høster god respons fra publikum med sin tradisjonelle metal. Det er vanskelig å sammenligne med mer kjente band, men jeg vil si det låter mer amerikansk enn europeisk. De utnytter sine tilmålte 35 minutter godt, og vi får et sett bestående av låter fra alle tre skivene, og de avslutter på godt vis med signatur-låta Ghost Avenue.

Gull i bagasjen

Allsangfaktoren er høy,  klassikerne kommer som perler på en snor, og stemningen bare fortsetter å stige.

TNT entrer scenen ca kl 22 med We’re Gonna Make it, åpningslåta fra det relativt ferske albumet «XIII». Dette albumet er for øvrig også bandets debut med vokalist Baol Bulsara Bardot. De følger opp med vekselvis gammelt og nytt, i form av As Far As The Eye Can See, Not Feeling Anything og Desperate Night. Baol er en god erstatter, men selv om han heller ikke ikveld synger perfekt og stadig er ute av pitch, og drukner litt i lydbildet innimellom, så synger han iallefall betydelig bedre enn sist jeg så de i hovedstaden for ganske nøyaktig et år siden. Positivt er det også at bandet har erstattet koring på boks med ekte kordamer.

TNT er et band med en særdeles ujevn diskografi, og personlig er det kun en håndfull album jeg synes er av særlig betydning. Men når vi får servert et sett med de fleste av de beste låtene så innser man hvor mye gull de har i bagasjen. Konserten blir en eneste lang triumfferd gjennom bandets skattkammer. Allsangfaktoren er høy,  klassikerne kommer som perler på en snor, og stemningen bare fortsetter å stige når låter som Tonight I’m Falling, Downhill Racer og Forever Shine On står for tur.

Ghost Avenue gjorde en god jobb med å varme opp Vulkan Arena før kveldens headliner skulle innta scenen. Foto: Jack Roger Olsen
Nyte og gaule med

Konserten blir en eneste lang triumfferd gjennom bandets skattkammer.

Solosekvensen til Ronni Le Tekrø er en passende anledning for et barbesøk, men når det er sagt så er den ikke den minst underholdende i sitt slag. Den fungerer som et lite avbrekk, uten at den på noen som helst måte demper stemningen. I neste låt tar de oss med til Det Fjerne Østen og forteller om gjestfriheten der i Caught Between The Thaigirls.

Videre får vi den ferske Where You Belong, som også er en av få låter som utmerker seg på «XIII». Jeg har alltid ansett Harley Davidson som litt harry, men på dette tidspunktet i settet gjør den nytta si. Videre er det bare å nyte og gaule med på klassikere som Intuition, Seven Seas, samt ekstranumrene Invisible Noise og den avsluttende 10 000 Lovers, som Tekrø først gjør i en artig country-versjon. Men hvor ble det av Everyone’s A Star?

Man kan vel trygt si at bandet gjorde jobben sin når man sitter igjen med en følelse av at man gjerne ville hørt mer, men de har iallefall sørget for at jeg kjenner min besøkelsestid ved neste besøk og!

TNT @ Vulkan Arena 18.1.2019 : 8/10

Settliste:
We’re Gonna Make It
As Far As The Eye Can See
Not Feeling Anything
Desperate Night
Tonight I’m Falling
Downhill Racer
Forever Shine On
Ronni Solo
Caught Between The Tigers
Where You Belong
Harley Davidson
Intuition
Seven Seas
Invisible Noise
10 000 Lovers (In One)

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*