Tord Gustavsen Trio på Kongshaugfestivalen

Foto: Beathe Aasheim
Tord Gustavsen Trio har æren av å åpne en stjernespekket jazzhelg på Cosmopolite, og de gjør en god jobb.

Kongshaugfestivalen er en festival i tre dager til ære for lydmannen Jan Erik Konghaug, som i sitt Rainbow Studio har spilt inn omtrent 4000 plater. Dermed er han en gigant innen det norske jazzmiljøet. Kongshaug har også vært med på å oppheve grenser mellom musikksjangre. Det var derfor ikke vanskelig for Christer Falck å få ja fra kjente artister når han trommet sammen festivalen. Derfor har denne helgen en line up som enhver jazzfestival ville misunne. Først ut på fredag er ingen ringere enn kritikerfavoritten Tord Gustavsen.

Velspilt, standard jazz

Det er lett å like, men har kanskje ikke så mye egenart.

Gustavsen på piano er veldig i sentrum av musikken. De andre to i trioen fungerer som et diskret og velspillende komp i store deler av konserten. De spiller stort sett rolig og behagelig jazz. Det er lett å like, men har kanskje ikke så mye egenart. Når bandet gir på, blir det dramatisk og ganske medrivende. I de mer utfordrende partiene får bandet virkelig vist seg frem. De spiller en blanding av egenkomponerte låter, Bach, salmer og tradisjonelle jazzlåter.

Selv om stilen ikke er så veldig ny og moderne, finner trioen på noen krumspring underveis. Gustavsen bruker en pad med en thereminliknende lyd. Det er også god dynamikk. De går fra vare og forsiktige stunder, til utfordrende crescendoer. Med et velspillende band og variert reportoar blir det aldri kjedelig. Jeg liker det jeg hører, fordi det låter bra og er velspilt. Jeg blir likevel ikke revet med. Det mangler litt på kontakten med publikum, og jeg får aldri den godfølelsen jeg håper på.

disharmonis utsendte fikk dessverre ikke med seg flere konserter på Kongshaugfestivalen denne kvelden fordi de krasjet med Laibach på Vulkan. De som ble igjen, kunne glede seg over blant andre Arild Andersen og Ole Paus.

Karakter: 6/10

 

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*