Uhyggelig mykhet og rasende sinne fra Sâver og Frøkedal

Bilde for bruk i artikkel
SÂVER-FRØKEDAL-COVER
Dagen i dag markerer slippdato for et unikt og spennende samarbeid mellom to sjangerbrytende artister fra to vidt forskjellige ender av sjangerspektrene. Sâver og Frøkedal presenterer i dag en split-singel der de tolker hverandres musikk. Resultatet er intet mindre enn majestetisk!

Singelen består av kun to låter, men artistenes iver etter å eksperimentere gjør opplevelsen meget engasjerende. Kombinasjonen av Frøkedal sin populære singer/songwriter-stil og Sâver sin eksepsjonelle tyngde skaper et atmosfærisk og kunstnerisk lavtrykk. Som de sier selv så søker de her «å fylle gapet mellom uhyggelig mykhet og rasende sinne».

Kombinasjonen av Frøkedal sin populære singer/songwriter-stil og Sâver sin eksepsjonelle tyngde skaper et atmosfærisk og kunstnerisk lavtrykk

«Shot-Put»

Første låt ut er Sâver sin tolkning av Frøkedal sin «Shot-Put». For de som er vant med Sâver sin sjeleknusende tyngde, så byr de her på en mer atmosfærisk tilnærming enn hva vi har vært vant med fra denne leiren tidligere. Sâver legger seg tettere opp mot Frøkedals originale versjon, men med svevende vokalharmonier ispedd synthdroner og, til Sâver å være, ganske dempede trommer. Gitarene er skrudd ned slik at vokalen får mer plass. Låten byr på en illevarslende harmoni som stadig utvikler seg mot en dronefylt avslutning.

[iframe style=»border-radius:12px» src=»https://open.spotify.com/embed/album/1WEr7CY5nFmdm7JKkI1zB2?utm_source=generator» width=»100%» height=»380″ frameBorder=»0″ allowfullscreen=»» allow=»autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture» loading=»lazy»></iframe]

«I Vanish»

Frøkedal tolker Sâver sin låt «I Vanish» fra bandets debut-LP. Mastodonten av en låt gjøre myk og svaiende i en vidunderlig folk-versjon. De illevarslende harmoniene fra «Shot-Put» viker for mer enda mer urovekkende følelser i denne versjonen.

Det hele fremstår ambisiøst og sterkt i sin avkledde form

Det hele fremstår ambisiøst og sterkt i sin avkledde form, og låten oppleves på en totalt annerledes måte enn fra skaperne. Instrumenteringen er ganske tradisjonell, men harmonier og klang gjør at låten tar en nesten dystopisk form.

Singelen byr på to artister i forskjellige sjangere som bygger en bro mellom hverandres andres kunstneriske uttrykk. Resultatet strutter av selvtillit og skaperglede!

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*