Vi gleder oss til Tons Of Rock

Foto: Alex Hoel - Black Debbat @ Tons of Rock
Siste helg i juni er det klart for Tons Of Rock. Nå større enn noen gang.

I år har Tons Of Rock flyttet fra Fredriksten i Halden til Ekebergåsen i Oslo. Til glede for Oslofolk, og til forargelse for østfoldinger. Med det kan festivalen vokse og bli større. Det viser også årets plakat. Mens vi i Halden tok farvel med Ozzy og Black Sabbath, kommer ingen ringere enn Kiss til Ekeberg for sin kanskje siste konsert i landet. Gene Simmons, Paul Stanley og resten har helt sikkert med seg et heidundrende show, men jeg skal ikke love at det er siste gang de er på tur.

En skal ikke kjede seg før Kiss entrer scenen på torsdag. Onsdag spiller Accept i Operaen, men det er allerede utsolgt. Torsdagsprogrammet har godbiter som Dropkick Murphy’s – paddypønk blir ikke tøffere enn dette. En skikkelig godbit for metallfolket er Satyricons konsert, hvor de skal fremføre deres legendariske Rebel Extravaganza.

Fredag

For oss som liker progrock er det minst like gledelig at Conception er tilbake. Vi i disharmoni er så heldige å få et intervju med dem.

Fredag er Volbeat det store trekkplasteret. Danskene er kjent for å være et godt liveband. Jeg kjenner folk som har sett de mer enn ti ganger. Det er tydeligvis dagen for mindre komplisert, men fengende rock. Wolfmother er også i stor grad et sånt band, til tross for at de har blitt linket til Led Zeppelin.

For de som liker det litt hardere, gjør Slayer sin siste konsert i Norge førstkommende fredag. Jeg så dem i Oslo Spektrum tidligere i år og kan love at Slayer er et band som fortsatt leverer varene. Er ikke de tøffe nok, så kommer Mayhem til å være det. For oss som liker progrock er det minst like gledelig at Conception er tilbake. Vi i disharmoni er så heldige å få et intervju med dem.

Lørdag

Festivalens siste dag starter med lokale helter som de heftige bikkjene i The Dogs og progrockerne Circus Maximus.

Lørdag kan ikke være dårligere enn de andre dagene. Festivalens siste dag starter med lokale helter som de heftige bikkjene i The Dogs og progrockerne Circus Maximus. Det musikalske spennet er stort hele dagen. Det er det som gjør denne lørdagen så spennende. Det blir mer progrock når Dream Theater gjør sin eneste show i landet i år.

Skulle dette bli for rolig, skal svenske In Flames få liv i folk med sin fengende death metal. Når de har blåst håret bakover på folk, rekker vi akkurat å tupere det til at et av 80-tallets største band, Def Leppard, entrer scenen. Om de leverer like godt som sist gang jeg så dem, kan de fort bli festivalens høydepunkt.

Det har ikke gått helt upåaktet hen at Tons Of Rock kommer til storbyen. Festivalen har samarbeid med Munchmuseet og to av scenene heter «Vampire» og «Scream» etter hans malerier. Det blir sikkert nok skriking på Ekeberg siste helg i juni, men jeg satser på å slippe vampyrer.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*