A.A. Williams – Songs From Isolation

Bilde av A A Williams. Fotograf: Michalis Kouris
Foto: Michalis Kouris

Vurdering

A.A. Williams – Songs From Isolation 5/6Karakter 5
A.A. Williams gir oss kruttsterke og personlige tolkninger av låter fra kjente artister på Songs From Isolation.

Da A.A. Williams satt i isolasjon i fjor vår, fikk hun en idé om at hun skulle spille inn coverlåter og lage videoer av dem.

Låtene plukket hun ut etter forslag fra fansen. Hun spilte inn musikken, filmet og redigerte alt sjøl fra leiligheten sin i London. Videoene ble sluppet underveis i prosessen, og nå har hun sluppet ni av låtene på et nytt album.

Selvforklarende albumtittel

Med sine mørke goth- og postrock-stemninger er denne plata som skapt for rødvin og stearinlys.

Songs from Isolation heter den ferske plata til London-kvinnen. Williams har klassisk bakgrunn og har på det nye albumet spilt inn ni vakre – og for det meste pianobaserte – coverlåter av artister som Pixies, Radiohead, Deftones og Nick Cave.

Tittelen på albumet er selvforklarende, og Williams har brukt tiden i isolasjon godt. Med sine mørke goth- og postrock-stemninger er denne plata som skapt for sene kvelder med rødvin og stearinlys.

Får du ikke gåsehud av hennes tolkning av The Cure-låten «Lovesong» eller Nick Cave-låten «Into My Arms» må du få sjekket gåsehud-sensoren din! Og sånn er det med alle låtene her: de er så sterke og personlige at du aldri er det minste i tvil om at dette er låter som betyr mye for henne og som hun har lagt sjel og hjerte i.

Én gitar-låt

Det er forresten én låt som ikke er pianobasert. Det er Deftones-låten «Be Quiet And Drive (Far Away)». Her viser Williams at hun trakterer gitaren på samme framifrå måte som hun trakterer pianoet.

Dette er en meget sterk samling med låter, og det skulle ikke forundre meg mye om albumet kommer høyt opp på min liste over de beste utgivelsen i 2021. Femmeren på terningen er av det solide slaget.

Songs from Isolation er hennes andre fullengder og er gitt ut på det fine selskapet Bella Union.

Les mer om prosjektet og artisten her.

 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*