Singelslipp fra Neighboring Sounds!

Foto: Promobilde
Erfarne Bergen-musikere med ny låt. «Spolia» slippes i dag i samarbeid med Sound Fiction.

Neighboring Sounds er et Bergen-basert band bestående av Arild Eriksen (Vokal, gitar), Thomas Larssen (bass), Kristian Gundersen (Gitar), og Thomas Milford (Trommer). Deres felles merittliste er lang; på deres individuelle CV’er finner man band så ulike som Datarock, Ralph Myers and the Jack Herren Band, Kids Like Us, IOU og Bouvet.

De fire har dog spilt sammen i Crash /The First Cut . Som Crash turnerte kvartetten europa gjentatte ganger, og ga ut fullengdere på plateselskap som Premonition Records (International Noise Conspiracy, Kevlar) og Firefly Recordings (Beezewax, Gameface, Kids Near Water). Neighboring Sounds har en litt mer ydmyk diskografi; dagens singelslipp etterfølger debutsingelen «Everyone’s from Somewhere Else» fra 2016.

Lett og skarpt

– Neighboring Sounds er lyden av den lette og skarpe emoen med røtter i 90-tallets uttrykk fra band som de første par platene fra Jimmy Eat World, Fireside, The Get Up Kids og Jealous Sound.

Sjanger- og soundmessig sogner Neighboring Sounds til 90-tallet. De oppsummerer lydbildet sitt med følgende ord:

«– Neighboring Sounds er lyden av den lette og skarpe emoen med røtter i 90-tallets uttrykk fra band som de første par platene fra Jimmy Eat World, Fireside, The Get Up Kids og Jealous Sound. Dette er ikke hanglete og smart men det er tungt og fengende.»

«Spolia» er spilt inn av Kenneth Ishak (Beezewax, Universet) og slippes i samarbeid med det Oslo-baserte labelet Sound Fiction, som har bl.a. Hey Mercdes, Golden City, favez og Logh i stallen. Låta premierte på Stjernepose (NRK P13) i går, og vil etterfølges av flere utgivelser og konserter til høsten.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*