Albumslipp: Martin Massiv/Rude Lead – Litt Mye

Cover: Martin Massiv
Når du hører ordet Sørumsand er kanskje ikke rap det første du tenker på, men visste du at en av Norges aller beste rappere er derfra? For det er nemlig Martin Massiv, som nå er aktuell med sitt tredje soloalbum, Plata heter Litt Mye og bak produksjonen finner vi en av Norges fremste produsenter, Rude Lead.

«– Bare raps på gritty loops» er ord Rude Lead bruker for å beskrive det nye samarbeidet med Martin Massiv. «– Jeg har lenge vært fan av Martin Massiv og spurte om han ville være med på et slikt prosjekt» legger han til. Rude Lead er kjent for å lage beats som ligger i lofi-landskapet og produsenten følte at det var en sound som ville «passe bra» til Martin Massiv sin rapstil.

«– Heldigvis digga han det og vi fant tonen fort» – Rude Lead

Foto: Oliver Langedahl
Utviklet som låtskriver

Lydbildet er støvete og varmt, med elementer fra soul og jazz som kler Martin Massiv perfekt.

Deretter dypdykker Rude Lead ned i vinylkasser og graver fram samples til å diske opp beats som kler Martin Massiv godt. Resultatet blir albumet Litt Mye som i sin helhet er produsert og miksa av Rude Lead.

«– Lydbildet er støvete og varmt, med elementer fra soul og jazz som kler Martin Massiv perfekt».

Foto: Lisa Isabel Holstad

Litt Mye får vi blant annet høre Martin Massivs aller første kjærlighetslåt, «Du Reduserte Resten Av Rommet Til Bakgrunnsstøy». Vi får også hans første sommerlåt «Normal Sommer».  På «Soloppganger på sopp» forteller Martin at han har sett soloppganger på sopp, men det topper ikke synet av et malt tog. Martin Massiv har i mange år bygget seg opp et renommé som en av landets beste battlerappere, med Litt Mye viser han at han er mer enn en battlerapper og har utviklet seg som låtskriver.

Litt Mye gis ut på Stew Studio og kan sjekkes ut her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*