Ny singel fra det ekstremt spennende prosjektet ALPHIE

Det kvinne/mannssterke orkesteret ALPHIE slipper i dag singelen Silent SongVilje Record Label. Med en rekke dyktige og mer eller mindre etablerte folk med på laget, virker dette veldig, veldig lovende.

Foto: Helena Tusvik Rosenlund

Bandnavnet ALPHIE er inspirert av Vegard Kvamme Holums morfar, Alf Kvamme. Han var musiker og dirigent i skolekorps hele sitt liv, og var en stor inspirasjonskilde for bandleder Vegard i oppveksten. Bandet er en hyllest til ham, og et forsøk på å føre hans arv videre med et skolekorps utenom det vanlige.

ALPHIE startet opprinnelig på gutterommet, og derfra skapte Vegard K. Holum store mengder musikk som i mange år bare eksisterte på hans laptop. Med inspirasjon fra blant annet Radiohead, Little Dragon, Sufjan Stevens, Red Hot Chili Peppers, Jaga Jazzist, Bjørk, Weezer og annen sofistikert punk, alternativ rock og nordisk indiepop skapte Holum sitt eget hemmelige musikalske univers.

Drømmende og melankolsk

Alle musikerne har sitt utgangspunkt i improvisert musikk og tar med seg sine individuelle uttrykk inn i den alternative popscenen.

8-manns indieorkesteret ble til i løpet av studier på Norges Musikkhøgskole i 2014. Medlemmene er unge musikere som spiller med blant andre ARY, Astrid S, Ivan Ave, Nils Bech, Bendik, Marit Larsen og Sandra Kolstad. Alle musikerne har sitt utgangspunkt i improvisert musikk og tar med seg sine individuelle uttrykk inn i den alternative popscenen.

Dette resulterer i atmosfæriske omgivelser bestående av blåseinstrumenter, stemmer og svevende gitarer. Akkompagnert av riff og insisterende synther skaper bandet drømmende indiepop med edge og et snev av ungdommelig melankoli.

Check it Aot!

Facebook

ALPHIE består av:
Vegard Kvamme Holum – Komponist, produsent og trompet​
Ina Sagstuen – Tekstforfatter og vokal
David Aleksander Sjølie – Gitar og co-produksjon
Øyvind Mathisen – Keyboards og co-produksjon   ​
Trygve Rypestøl – Saksofon
Nils-Andreas Granseth – Trombone
Bendik Hovik Kjeldsberg – Trommer
Martin Morland – Bass

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*