Nytt år i vente, her er våre januaranbefalinger

The Secret Sound of Dreamwalkers fra konserten deres på Gamla I mai 2016. Foto: Johannes Andersen

Det er slutten på 2017 og tid for nytt år, blanke ark og nye muligheter. Her er noen av kommende måneds arrangementer, som vi anbefaler våre lesere å sjekke ut.

Har du tips til oss om arrangementer i fremtiden du mener er verdt å få med seg, må du gjerne sende oss en melding, så skal vi vurdere om det kommer med i posten for aktuell måned.

Mandag 1.1 – The Dogs – Big Dipper

Første mandag i 2018 og The Dogs slipper albumet «The Grief Manual». I den anledning holder Big Dipper dørene åpne i to timer, hvor det er mulig å komme og få plata (som det sies at skal være fetere enn noen sinne) signert.

– 2018 er det store året. Hele 2017 har dreid seg om 2018 for min del. For å få 2018 til å bli så bra som over hode mulig. Vi tenker veldig mye på hva som skal skje i 2018, sa Kristopher Schau til disharmoni i et tidligere intervju.

Les mer om arrangementet Her

Lørdag 6.1 – Nyttårspunk – John Dee

For fjerde år på rad inviterer Laarhöne til nyttårspunk på John Dee. Bandet slapp i sommer albumet «Sell Outs Som Ingen Vil Kjøpe». Skatepunk på norsk fylt med god stemning, melodier og harmonier.

I tillegg til Laarhöne skal de svenske skatepunklegendene Adhesive spille. Bandet gjorde comeback i januar 2017, etter 15 års stillhet. De ønsker med comebacket å sette søkelyset på flyktningekrisen. Alt overskudd de får live går til veldedig formål. Store deler av 2017 brukte de på turne i Europa, Japan og Nord-Amerika, nå kommer de altså til Norge på nyttårspunk.

 

Andre som også spiller er svenske Venera, som med sanger som strekker seg over en 15 års periode slapp albumet «Last Call For Adderall» i 2016. Killmotor Hill pop-punk med referanser til klassikere som 70-80 tallets The Ramones og Californias 90-tallsbølge. Oslo-baserte The Ass spiller også og DJ Maciek fra Kvelertak avslutter kvelden.

Skaff bilettene her

Les mer om arrangementet her

Fredag 12.1 – The Band Called Oh – Parkteateret 

«The Band Called Oh har siden oppstarten i 2011 gitt ut to EPer og et kritikerrost og Spellemann-nominert album. I 2016 jobbet de med og framførte bestillingsverket «Guerrilla Gardening» for Varangerfestivalen, og i mai i år slapp de første utdrag, «Tree Hugger». Albumet ble utgitt kronologisk i høst, med første låt ute 25. august».

I et intervju med disharmoni tidligere i høst forteller Frode Larsen at vi er nødt til å være greiere med hverandre og jorda. At hele plata er en politisk kommentar, bygger på konseptet Guerilla Gardening som handler om å plante ting i offentlige byrom uten å spørre om lov.

 

Les mer om arrangementet her

Fredag 12.1 – The Secret Sound Of Dreamwalkers – Mono

Slapp sitt debutalbum i slutten av november på Safe & Sound Recordings og består av Kristine Marie Aasvang, Thomas Bergsten og Alexander Lindbäck. Vakkert og velkomponert. Sjangermessig «Acid space folk & psychedelic normcore», som det står på bandets egen Faceboook.

 

Les mer om arrangementet her

Lørdag 13.1 – Honningbarna – Rockefeller

Når et av landets beste liveband går på scenen vil juleribben garantert ristes av deg! Med Pom Poko som gjest blir det ikke mindre liv denne kvelden.

Les mer om arrangementet her

Fredag 19.1 – Stian Westerhus – Nasjonal Jazzscene

Den grensesprengende gitarist og komponist Stian Westerhus er etterspurt og har utført bestillingsverker for Britten Sinfonia, Sydnederlandsk Phiharmoni, Ultima og Trondheim jazzorkester. Nå sesongåpner han for Nasjonal jazzscene med bestillingskonserten V.

 

Les mer om arrangementet her

Lørdag 20.1 – Minor Majority – Rockefeller

Bandet som har holdt det gående med Pål Angelskår i spissen siden 2000, gjenoppstod etter en lengre pause og har i løpet av året gitt ut to singler.
Nå er de tilbake med en konsert på Rockefeller hvor Thom Hell er gjest og The Little Hands of Asphalt stiller som support.

Les mer om arrangementet her

Fredag 26.1 – Ponette og Hysj – Blå

Ponette har et mørkt og energisk lydbilde. Sjangermessig i landskapet freshpop med støyete gitarer og drivende elektronisk tromming. Bandet høstet mange gode ord på det de gjorde i 2017. Fikk Forbildeprisen 2017 og musikken blitt brukt i flere NRK-produserte tv-serier. Jeg ser ikke for meg det blir noe mindre lovende for bandet i 2018, snarere tvert om.

 

Med sin beat basert elektronika, støy og hip hop har Hysj skapt et helt eget lydbilde. Inspirert av hedonisme, kald nordisk vinter og urbant forfall. Stemningen er intens når duoen står på scenen.

Les mer om arrangementet her

Lørdag 27. 1 – Spidergawd med gjestene The Cheaters – Røverstaden

Røverstaden er stedet å være denne lørdagen, spesielt hvis det er skikkelig rock’n’roll eller bratpunk du er ute etter.

Rockekvartetten Spidergawd fra Trondheim består av Per Borten (gitar/vokal), Rolf Martin Snustad (saksofon), Kenneth Kapstad (trommer) og Hallvard Gaardløs (bass). Bandet er kjent for å levere live.

«Spellemannsvinnerne i The Cheaters er Norges fremste ambassadører for sjangeren bratpunk. Med smarte klær og frekke låter har de sjarmert seg gjennom Europa de siste 10 årene. I 2014 ble de hedret med en Spellemannspris for andreskiva Rites of Spring. For tiden spiller de inn nye låter som kommer ut i løpet av våren 2018″. 

Les mer om arrangementet her

Lørdag 27.1 – Kenneth Engebretsen – Dattera Til Hagen

«Groruddalens store rap-håp er endelig ute med sitt etterlengtede debutalbum, til store hyllester, og feirer med releasefest på Dattera – Lørdag 27. januar!

«SØNN AV KJELL» ble sluppet 1. desember via hans eget label, Groruddalen Records, produsert av duoen khat/hashish alias DJ Taus og Hele Fitta, og på Dattera får du altså se dem fremføre årets norske rapskive, up-close and personal».

 

Les mer om arrangementet her

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*