Bergenfest 2019 – dag 3

Foto: Tuva Åserud
Bergenfest dag tre er over, og vi fortsetter dekningen!
Unge Ferrari

Unge Ferrari står alene på hovedscenen og på skjermen bak danser en kvinne i rød kjole sensuelt i sakte film. Den store scenen er rensket for instrumenter og over høyttalerne spilles Unge Ferraris musikk og stemme, som han synger over. Helgen har kommet og idet låten Cruiseskip kommer på og han synger “Det regner på meg” skjer nettopp det. Bergenfest ser ut som sitt gamle seg og regnponchoer hentes frem. Unge Ferrari tar det med godt humør og sier det blir en test for å se hvem som er de ekte fansene. Playbacken veksler mellom hans egen stemme og andre vokaler. Personlig syns jeg det mest interessante med fremføringen er videokunsten som dekker veggen bak han, men det unge publikummet ser ut til å ha det gøy.

Foto: Tuva Åserud
Girson & venner

I dag er det Girson & venner som spiller konserter på Hjertebankscenen og det ser ut til å fungere som et dansegulv folk ramler innom mellom andre konserter. Dansegulvet er fylt med unge folk, og det kan se og høres ut som fredagen er dedikert dem. De ulike scenene presenterer i dag unge artister som kan skape feststemning.

Hester V75

På Bastionen springer en og en av rapperne i Hester V75 ut mens blodfans på fremste rekke roper dem inn. Hester V75 er laidback, klapper hverandre på skuldrene og er tydelig på hjemmebane. Det er kjærlighet i luften og det hele har en vorspiel stemning over seg. I likhet med de andre konsertene i dag er scenen strippet for instrument, men etter kommer en tjommi inn på gitar. Bassen vibrerer i brystet og ørene og den softe hiphopen går rett hjem hos publikum.

Foto: Tuva Åserud
Phlake

I Magic Mirrors hete telt finner vi danske Phlake som består av Mads Bo på vokal og Jonathan Elkæ. De har tatt med seg noen flere musikere og lydbildet preges både av Hawaii aktig gitar og country- og jazz element. For første gang i dag er det instrument på scenen og Bos fløyelsmyke stemme over den RnB og soulinspirerte musikken fungerer fint med den danske coolheten. Det er groovy, sensitivt, og selv om det er ettermiddag ute, har det allerede passert midnatt her inne i teltet. Som Bo sier det: «Skål for helvede!»

Foto: Tuva Åserud
Clean bandit

Humorinstrumentet keytar har inntatt Bergenfest, sammen med el-fiolin og el-cello. Grand prix, eller Eurovision om du vil, har tatt over Plenen og syv musikere i ultrahvitt og neongule antrekk er ingrediensene her. Stemningen er meget bedugget og det er overraskende hvor flatt det kan høres ut når en hel quartet spiller hvert sitt instrument. Det hele toppes av en Whitney Houston-aktig vokal.

Foto: Tuva Åserud
Lee Fields & The Expressions

Tilbake i teltet Magic Mirrors finner soullegenden Lee Fields som startet sin karriere på 60-tallet. Idag,  sammen med blåsere og pianist tar han oss med til New York. Før Lees entre varmer saksofonist, trompetist og de andre musikerne oss opp. Lee ankommer i sølvjakke og med flørten holdning. Han danser over scenen som en smidig dinosaur og bandet har klasse og sjarm. De er en fryd å høre på og Lees “I love you!” erklæringer mellom hver sang varmer hjertet. Musikalsk fungerer det veldig bra, men selve arenaen er så varm og har så tett luft, at man dessverre nesten venter på at konserten skal ta slutt. Men all ære til Lee og gjengen.

Foto: Tuva Åserud
Juke Ross

Håkonshallen er helt full og det er lang kø utenfor. Inne i hallen sitter Juke Ross med gitar og synger til den fullsatte salen. Alt ligger til rette for en fin konsertopplevelse; akustikken er perfeksjon, Ross’ følsomme falsett og dynamiske stemme over el-gitaren fyller rommet. Scenen er helt naken og det er ikke rom for feil- lyden er krystallklar. Dessverre fungerer dette veldig dårlig under Bergenfest. Mellom hver sang er det igjen stor utskiftning av publikum og det ramler inn høylytte publikummere som ikke har fått med seg den nesten hellige stemningen som preger hallen. Synd.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*