Bergenfest – Dag 5

Vi har nådd siste dag på Bergenfest 2018 og både været og stemningen er ypperlig.

Foto: Tuva Åserud

Fieh

På Bastionen sparker det Oslobaserte bandet Fieh siste dagen på Bergenfest i gang. Bandet har bare to singler ute på Spotify, men har likevel mottatt god kritikk både i Norge og i utlandet. Vokalist og frontfigur, Sofie Tollefsbøl, takker for det store oppmøte på Bastionen og forteller hun er veldig glad for at så mange har tatt turen så tidlig på dagen. Sangene er fengende, med gode tekster og fine melodier. Bandet er teknisk gode og vi får flere imponerende soloer på gitar, trompet og keys. Konserten er en fin start på festivalens siste dag.

Astrid S

Plenen tetter seg til i det Astrid S og bandet går på. Sist konsert Astrid spilte var i fjor da hun avsluttet sin turné i nettopp Bergen. Bandet spiller veldig godt. Jubelen står på etter låter som Think Before I Talk, Papir Thin og Such A Boy. Trønderen synger veldig godt og viser at hun er klar for en ny festivalsesong. Midt i settet får vi en flott akustisk versjon av Running Out med Astrid og gitarist Sjur Husom Vonen som bryter opp tempoet på en strålende måte. I en virvel av såpebobler fra scenekanten synger Astris og publikum Hurts So Good og stemning for Bergenfests siste dag er satt.

Les også: Intervju med Sondre Justad

Sondre Justad

Med et enormt oransje, gult og blått lerret fortsatt hengende foran scenen begynner Justad begynner å synge. Publikum jubler og ser seg forvirret rundt, for Justad er ikke å se. Bakerst, oppe på et podium, ved lyd- og lysteltet står Justad og synger Fanga i en drøm. Publikum jubler og danser med i det Justad forsvinner ned fra podiet og bandet fortsetter på sangens fengende intro. Brått faller lerretet og avslører bandet, og Justad som på på magisk vis har kommet seg på scenen på rekordtid. Teatralsk som det er fungerer det likevel og det er veldig gøy å se en norsk artist som tør å lage show og å jobbe bokstavelig talt utenfor boksen. Bandet og Justad spiller godt sammen og både det musikalske og showet er betydelig bedret siden fjorårets turné. Det hele topper seg da han på mystisk vis dukker opp midt i publikum og klatrer på toppen av en stige hvor han synger Det e over. Som avsluttning på en veldig imponernde konsert synger Justad Riv I Hjertet og publikum lar seg så absolutt rive med.

Sløtface

Punkbandet fra Stavanger som tidligere i år vant spellemann for sitt debut-album Try Not to Freak Out fyller Magic Mirrors med skikkelig punkrock. Det finnes ikke et eneste vindu som ikke står på vidt gap og nok en gang er Magic Mirrors fryktelig varm. Så varm at det ser dessverre ut som at flere går på grunn av temperaturen. Showet er fortsatt dødstøft, og Sløtface rocker som ikke mange andre kan. – Det blir moshpit, fordi hva er vel en konsert uten moshpit? spør bassist Lasse Lokøy. Publikum, som ikke er vanskelige å be, er helt enige og vi får Bergenfests første og eneste moshpit.

Foto: Tuva Åserud

Parcels

Det australske disco-pop bandet Parcels byr på deilig og sommerlig musikk på Bastionen. Bandet har fått mye oppmerksomhet grunnet deres samarbeid med franske Daft Punk som har produsert deres singel Overnight. Guttene fra Byron Bay ser ut til å trives på deres første besøk i Norge og spiller flott sommermusikk for Bergenfest. Det danses i publikum og det er vanskelig å ikke vrikke litt på rockefoten når Parcels spiller Tieduprightnow, som forsåvidt har gått på repeat hjemme hos undertegnede den siste uka.

Les også: Topp 3 med Parcels

Sigrid

Bergenfest har virkelig booket kremen av norske popartister og lørdagen har hittil vært en strålende dag. Ved fjorårets festival spilte hun på Bastionen, men siden da har både lyttertallene, scenen og Sigrid som artist vokst betydelig. Alle sangene vi i løpet av det siste året har hørt på radio virker plutselig så mye bedre på scenen. Dette takket vært Sigrid fantastiske evne til å både synge og å skape show, noe vi ikke får over et opptak. Hun forteller hun har bodd i Bergen i tre år og at det da er ekstra deilig å spille foran en så flott by. Konserten avlsuttes med Strangers og det virker som om hele Bergenfest danser.

Real Ones

Inne i Håkonshallen spiller legendariske Real Ones i egen hjemby. Den 800 år gamle Håkonshallen fungerer strålende som konsertlokale og både lyden og lyset er skrudd strålende. Publikummet, desidert mer voksent enn ved andre konserter, sitter på stoler og det hele er en stor kontrast til det som for bare noen minutter siden foregikk på Plenen. Musikken, og konserten generelt, er svært storslått, og i grunn en av Bergenfests fineste opplevelser.

Foto: Tuva Åserud

Halie

På Bastionen imponerer 17 år gamle Halie med masse ny musikk og en selvtillit like stor som hennes sangtalent. Det har vært mange unge artister på Bergenfest som har imponert, og Halie er en av de. Siden sin opptreden på Vill Vill Vest har hun fått mye oppmerksomhet for sitt sangtalent og har siden det signert med Edda music. Stemingen i publikum er veldig god, spesielt helt forrerst der Halies egne familie har møtt opp. Vokalen er dyp og sjelful og selv om hun bare er 17 år vet Halie å trøkke på. 22. juni slipper hun singelen Holiday som er en deilig og fengende sommerlåt. En flott konsert og vi gleder oss til å følge artisten fremover.

Les også: Intervju med Halie

James Bay

Sist ut på Plenen er britiske låtskriver og svært dyktige gitarist James Bay. Sola har gått ned og Bay serverer fengende pop-rock. Publikum danser med til både nye og gamle låter fra Bays repertoar. Musikken er lettlikelig og vi får fantastiske versjoner av If You Ever Want To Be In Love, Wild Love og Let It Go, der sistnevnte forøvrig har nesten 500 millioner streams på Spotify. Midt i konserten tar Bay det helt ned med sin nydelig ballade Us. Bay synger godt og spiller gitar likeså. Mot slutten får vi høre et rocka cover av Bonnie Tyler The Best, mest kjent gjennom Tina Turners versjon, der publikum i ekstase synger med. Siste låt ut er Hold Back The River som slutter i en flott allsang og markere slutte på årets Bergenfest.

Tusen takk for i år, og takk til alle artistene og apparatet på Bergenfest. Vi sees neste år!

Se bildeserie fra hele dagen her:

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*